CHP’li belediyelere yönelik art arda düzenlenen operasyonlar gündemdeki sıcaklığını korurken, gözler Ankara’ya çevrildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hakkında ortaya atılan iddialar ve operasyon ihtimaline dair dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
Yavaş, yaptığı açıklamada, herhangi bir suç ya da yolsuzluk endişesi taşımadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok. İftirayla gelirlerse de Cenab-ı Allah onlardan hesabını sorar. Daha önce bunları yapanların başına ne geldiyse iftiracıların başına yine aynısı gelir.”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın gözaltına alınmasıyla ilgili de konuşan Mansur Yavaş, “Zeydan Karalar, Seyhan Belediyesi'ndeki bir olaydan dolayı gözaltında. Delilleri 7 yıldır karartmadı da şimdi mi karartacak? Bunun halkta ters teptiğine inanıyorum. Bu hep seçimlere yansımıştır. Mağdurların mağduriyetini halk telafi etmiştir” dedi.