Özgür Özel noktayı koydu: En güçlü Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için en güçlü ismin Mansur Yavaş olduğunu belirterek siyaset kulislerini hareketlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması, diploma iptali ve hakkında verilen siyasi yasak kararı sonrası adaylığının zora girdiği konuşulurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den dikkat çeken bir çıkış geldi. Özel, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için şu anda en güçlü ismin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

Özel, Yavaş’ın kimliği açısından İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olamaması durumunda en kuvvetli aday olarak görüldüğünü söyledi. Özel, “anketlerde Erdoğan’ı geçiyor. Onu yenebilecek isim. Şimdi Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ı yenme suçunu üç kez üst üste işledi diye ve bir kez daha niyeti var diye içeri atıldığına göre; Mansur Yavaş’ın da aynı gayeyle hedefe konmaya çalışıldığı ortada” ifadelerini kullandı.

“MANSUR YAVAŞ OLSA BİR DAHA YENECEK, O YÜZDEN ONUNLA UĞRAŞILIYOR”

Yavaş üzerine bir saldırı olduğuna değinen Özel, “CHP hangi Cumhurbaşkanı adayını belirleyip arkasında durursa o kazanacak, o yüzden CHP kurumsal olarak saldırı altında "CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu olsa bir daha yenecek o yüzden içeride. Mansur Yavaş olsa bir daha yenecek o yüzden onunla uğraşılıyor. CHP hangi Cumhurbaşkanı adayını belirleyip arkasında durursa o kazanacak, o yüzden CHP kurumsal olarak saldırı altında" dedi.

GÜNCEL Haberleri

Af çıkacak iddiaları gündemde! AK Parti genel af kapısını aralıyor mu?
CHP'den istifa eden Ümit Dikbayır'a AKP'den teklif
Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi tarih oldu
Hacı Yakışıklı'dan flaş iddia! Yeni Parti'den 10 milletvekili istifa edebilir
Gündemar'dan seçim anketi! 3 adayda Erdoğan'a karşı önde