Özgür Özel noktayı koydu: En güçlü Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için en güçlü ismin Mansur Yavaş olduğunu belirterek siyaset kulislerini hareketlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması, diploma iptali ve hakkında verilen siyasi yasak kararı sonrası adaylığının zora girdiği konuşulurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den dikkat çeken bir çıkış geldi. Özel, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için şu anda en güçlü ismin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

Özel, Yavaş’ın kimliği açısından İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olamaması durumunda en kuvvetli aday olarak görüldüğünü söyledi. Özel, “anketlerde Erdoğan’ı geçiyor. Onu yenebilecek isim. Şimdi Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ı yenme suçunu üç kez üst üste işledi diye ve bir kez daha niyeti var diye içeri atıldığına göre; Mansur Yavaş’ın da aynı gayeyle hedefe konmaya çalışıldığı ortada” ifadelerini kullandı.

“MANSUR YAVAŞ OLSA BİR DAHA YENECEK, O YÜZDEN ONUNLA UĞRAŞILIYOR”

Yavaş üzerine bir saldırı olduğuna değinen Özel, “CHP hangi Cumhurbaşkanı adayını belirleyip arkasında durursa o kazanacak, o yüzden CHP kurumsal olarak saldırı altında "CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu olsa bir daha yenecek o yüzden içeride. Mansur Yavaş olsa bir daha yenecek o yüzden onunla uğraşılıyor. CHP hangi Cumhurbaşkanı adayını belirleyip arkasında durursa o kazanacak, o yüzden CHP kurumsal olarak saldırı altında" dedi.

GÜNCEL Haberleri

"Yeni parti için geç kalındı" eleştirilerine Özgür Özel'den yanıt
Barış Yarkadaş: Özgür Özel İmamoğlu'nun tutuklanacağını biliyordu
KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'ın son durumu
Aziz İhsan Aktaş davası: CHP'li 3 Belediye Başkanının tutukluluklarına devam kararı verildi
Mehmet Akif Ersoy için istenen ceza belli oldu