Resmi Gazete'de yayımlandı: Erdoğan'dan 'Atatürk Havalimanı' için yeni karar

Bir döneme damga vuran Atatürk Havalimanı terminal binaları 'teknopark' olarak ilan edildi. Konuya ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bir döneme damga vuran İstanbul Atatürk Havalimanı terminal binaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 'teknopark' olarak ilan edildi. Bu karar, havalimanının geleceğine yönelik önemli bir dönüşümün işareti olarak değerlendiriliyor.

'Terminal İstanbul' Markasıyla Hizmet Verecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuya ilişkin X hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

"Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan kararla, Atatürk Havalimanı terminal binaları 'teknopark' ilan edildi. Bilişim Vadisi'ne bağlı kurulan teknopark, 'Terminal İstanbul' markasıyla dünyanın en büyük teknoloji girişimciliği merkezi olarak hizmet sunacak. Binlerce teknoloji girişimi bu merkezde doğacak, büyüyecek ve yatırımcılarla buluşacak. Kamu ve özel sektörden çok sayıda paydaş kurumla birlikte İstanbul'u küresel düzeyde bir girişimcilik merkezi yapacağız. Bu dev merkezde kuracağımız bilim merkezi, yazılım ve yapay zeka okulu ile teknoloji atölyeleri de farklı yaş gruplarına ev sahipliği yapacak."

GÜNCEL Haberleri

İddia : Kılıçdaroğlu'nun CHP'deki ilk hedefi belli oldu
Fatih Altaylı Butlan kararı sonrası olası senaryoları anlattı: Ankara'da konuşulan seçim tarihini duyurdu
Ersan Şen : Kılıçdaroğlu CHP'yi kurultaya götürmeyebilir
Kılıçdaroğlu genel merkeze geldiği gün 3 vekil istifa edecek
Muharrem İnce’den CHP açıklaması: Herkesi sakin olmaya davet ediyorum