Kamu görevlilerine ait sahte kimliklerle e-imza alınarak usulsüz ehliyet ve eğitim sertifikası düzenlendiği iddialarına ilişkin davada önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine, Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde tahliye edilen 5 sanığın yeniden tutuklanmasına karar verdi.
‘Ziya Hoca’ Lakaplı Ziya Kadiroğlu Davanın Merkezinde
Soruşturma kapsamında örgüt lideri olduğu iddia edilen “Ziya Hoca” lakaplı Ziya Kadiroğlu ile birlikte, narkotik başkomiseri adına sahte kimlik çıkaran Mıhyeddin Yakışır’ın da aralarında bulunduğu 5 sanık, geçtiğimiz hafta Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmişti.
Mahkeme, sanıkların tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak 10 Ekim Cuma günü serbest bırakılmalarına karar vermişti. Ancak Başsavcılığın itirazı üzerine, tutukluluk kararı yeniden değerlendirildi ve sanıklar tekrar cezaevine gönderildi.
Dava 16 Ocak 2026’ya Ertelendi
Sanıklar, kamu kurumlarına ait kimlik bilgilerini kullanarak sahte e-imza üretmek, sahte sertifika düzenlemek ve dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor.
Mahkeme, delillerin toplanması ve dijital inceleme raporlarının tamamlanması için davayı 16 Ocak 2026 tarihine erteledi.
Yargı sürecinde yeni delillerin dosyaya eklenmesi beklenirken, soruşturmanın genişletilebileceği belirtiliyor
Kaynak: Artı Gerçek