Selahattin Demirtaş mesaj gönderdi: Türkiye'de yeni bir sayfa açılacak

Red kararına rağmen İmralı ile yürütülen süreçte tahliyesi konuşulan Selahattin Demirtaş hakkında bomba iddiayı Fatih altaylı gündeme getirdi.

Silivri’de tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile görüştü. Altaylı, Gergerlioğlu ile Selahattin Demirtaş'a yönelik ambargo iddiasını konuştuklarını şu sözlerle açıkladı: "Dün ziyaretime gelen Ömer Faruk Gergerlioğlu ile bu konuyu süreçteki tutarlı ve tutarsız yönleri konuştuk. İkimizin de en hayret ettiği nokta ise Öcalan'ın da DEM heyetinin de Selahattin Demirtaş'ın adını anmaması." DEM Parti'nin Demirtaş'ı unutmuş ve umursamaz göründüğünü söyleyen Altaylı, "Öcalan'ın Demirtaş'ı sevmediğini ve hatta kıskandığını tahmin ediyorduk ama bunu bu kadar açık etmeleri çok garip. Siyasal Kürt hareketindeki gençlerin buna tepkili olduğunu tahmin ediyorum. DEM ve PKK, AKP kontrolündeki devlete güvenmiyor ve Öcalan partiyi ve örgütü buna ikna etmeye çalışıyor” dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ 'HERKESE' MESAJ GÖNDERDİ

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Altaylı'nın gündeme bomba gibi düşen iddialarının ardından "Bugün ziyaret ettiğim Sevgili Selahattin Demirtaş'tan herkese mesaj var" diyerek cezaevinden getirdiği notu paylaştı.

Mesajında adalet, eşitlik, demokrasi, barış ve özgürlük vurgusu yapan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Merhabalar, değerli vekilimiz sayın Gergerlioğlu aracılığıyla selam ve dayanışma duygularım ileten tüm dostlara bizden de yürek dolusu selam, sevgiler. Herkes için gerçek bir adalet, eşitlik ve demokrasi mücadelesine yılmadan devam ederken, ısrarla barış demeye de devam edeceğiz. Umut ediyoruz ki barışla birlikte Türkiye'de yeni bir sayfa açılacak ve aydınlık bir geleceği hep birlikte inşa etmek için çok daha güçlü bir zemin oluşacaktır. Özgürlük dolu günlere, selamla, sevgiyle..."

GÜNCEL Haberleri

Sözcü TV'de iktidara yanaşmaya başladı! AKP gitti AK Parti geldi
Hapis cezası alan Fatih Altaylı'dan YouTube kararı: Ara vermişti, rest çekti geri dönüyor
Thüringen’de Büyük Dolandırıcılık: Bilgisayarına Uzaktan Erişim İzni Veren 63 Yaşındaki Adamın 120 Bin Eurosu Buhar Oldu
Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde aile katliamı
Almanlar milli takıma güvenmiyor: 2026 Dünya Kupası için beklenti çok düşük