Şiddetli Deprem Sonrası Naci Görür'den Sındırgı İçin Kritik Uyarı!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Sındırgı’daki 6,1’lik depremin ardından fay hattının hâlâ hareketli olduğunu belirterek, “Hasarlı binalara kesinlikle girmeyin” uyarısı yaptı.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 22.48’de 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, İstanbul, İzmir, Bursa ve çevre illerden de hissedildi. AFAD depremin derinliğini 5,99 kilometre, Kandilli Rasathanesi ise 11,4 kilometre olarak açıkladı.

GÖRÜR YORUMLADI


Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, bölgenin Gediz grabeni kuşağında yer aldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Aktaş–Sındırgı (Balıkesir) civarında bir deprem oldu. Bu bölge bir grabenin (Gediz) kuzey horstu. Bu horst parçalanıyor. Zaten parçalanarak üzerinde Gördes, Demirci, Selendi, Uşak gibi grabenlerin gelişmiş olduğu horst deprem üreterek parçalanmaya devam ediyor. Hasarlı evlerden uzak durun."

GÜNCEL Haberleri

Almanya’da Milyonlarca Eve Uyarı: Duman Dedektörünüzü Değiştirmezseniz Ceza Var
Almanya’da Çöp Sistemi Değişiyor: Sarı Torbalar 2026’da Tarih Oluyor
Türkler'in en çok yaşadığı Avrupa ülkeleri belli oldu! Zirve değişmedi
Suriyeliler İlk Sırada, Türkler Geride: Almanya’dan Resmî Suç Raporu
Almanya’da Diploma Törenleri İçin Milli Marş Önerisi: CSU’dan Yeni Adım