Şiddetli Deprem Sonrası Naci Görür'den Sındırgı İçin Kritik Uyarı!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Sındırgı’daki 6,1’lik depremin ardından fay hattının hâlâ hareketli olduğunu belirterek, “Hasarlı binalara kesinlikle girmeyin” uyarısı yaptı.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 22.48’de 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, İstanbul, İzmir, Bursa ve çevre illerden de hissedildi. AFAD depremin derinliğini 5,99 kilometre, Kandilli Rasathanesi ise 11,4 kilometre olarak açıkladı.

GÖRÜR YORUMLADI


Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, bölgenin Gediz grabeni kuşağında yer aldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Aktaş–Sındırgı (Balıkesir) civarında bir deprem oldu. Bu bölge bir grabenin (Gediz) kuzey horstu. Bu horst parçalanıyor. Zaten parçalanarak üzerinde Gördes, Demirci, Selendi, Uşak gibi grabenlerin gelişmiş olduğu horst deprem üreterek parçalanmaya devam ediyor. Hasarlı evlerden uzak durun."

GÜNCEL Haberleri

İddia : Kılıçdaroğlu'nun CHP'deki ilk hedefi belli oldu
Fatih Altaylı Butlan kararı sonrası olası senaryoları anlattı: Ankara'da konuşulan seçim tarihini duyurdu
Ersan Şen : Kılıçdaroğlu CHP'yi kurultaya götürmeyebilir
Kılıçdaroğlu genel merkeze geldiği gün 3 vekil istifa edecek
Muharrem İnce’den CHP açıklaması: Herkesi sakin olmaya davet ediyorum