Dominik Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen Survivor Yunanistan çekimleri sırasında meydana gelen ölümcül kaza yargıya taşındı. Yarışmanın 13. sezonunda mücadele eden 22 yaşındaki Stavros Floros, açık denizde zıpkınla balık avladığı sırada bir tur teknesinin pervanesinin çarpması sonucu bacağını kaybetmiş, korkunç kaza o dönem sadece Türkiye değil, dünyada da gündem olmuştu.
Yaşadığı ağır travmanın ardından hukuki süreç başlatan Floros, aralarında Acun Ilıcalı ve yapım şirketlerinin de bulunduğu taraflara 100 milyon doların üzerinde maddi ve cezai tazminat davası açtı.
''Kaza Önlenebilirdi''
Mahkeme belgelerinde yapım ekibini ciddi ihmalle suçlayan genç yarışmacı; turist teknelerinin yoğun olduğu bölgede daha önce de benzer tehlikelerin kıl payı atlatıldığını ifade ederek gözetmen, güvenlik teknesi ve uyarı işaretleri bulunmaması nedeniyle kazanın kaçınılmaz hale geldiğini, aksi takdirde önlenebileceğini savundu.
Hastanede Ziyaret Etmişti
Kazanın ardından Acun Ilıcalı, genç yarışmacıyı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti. Ünlü yapımcısının 22 yaşındaki Floros'un sağlık durumuyla yakından ilgilendiği öğrenilmişti.