Yıllardır devam ediyordu Ahmet Kaya'nın ailesi davayı kazandı

Gülten Kaya ile kızları Turaç Melis Kaya ve Çiğdem Öztürk, Özgür Tüzer'e karşı açtığı tespit davasını 3 yıl sonra kazandı. Tüzer'in şarkıları izinsiz seslendirdiği de böylelikle tescillenmiş oldu.

Sanatçı Ahmet Kaya'nın ailesi, Kaya'nın şarkılarını izinsiz seslendirdiği iddiasıyla oyuncu Özgür Tüzer'e dava açmıştı. Davadan 3 yıl sonra sonuç çıktı. Kazanan taraf Ahmet Kaya'nın ailesi oldu. 

Akşam'dan Neslihan Keskin'in haberine göre, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya ile kızları Turaç Melis Kaya ve Çiğdem Öztürk, İki Gözüm: Ahmet  filminin başrolü olan Özgür Tüzer'e 3 yıl önce tespit davası açmıştı. Kaya'nın mirasçıları, 'İki Gözüm: Ahmet' adlı filmde Özgür Tüzer'in Ahmet Kaya'yı canlandırdığını ve şarkıları izinsiz seslendirdiğini öne sürerek, mahkemeden şarkıların seslendirilmemesinin ve haksız eylemin tespitini istemişlerdi.

Mahkeme, Özgür Tüzer'in YouTube kanalı ve sosyal paylaşım sitelerinde Ahmet Kaya'nın eserlerini seslendirdiğine, bu eyleminin Ahmet Kaya'nın ailesinin eser sahipliğine tecavüz teşkil ettiğine karar verdi. 

MAGAZİN Haberleri

Kadir İnanır’ın son hali endişelendirdi: Bir yıldır fizik tedavi gören usta oyuncudan üzen görüntü
Sinem Ünsal İle Sevgilisi Berk Cankat'ın Romantik Asansör Pozları Olay Oldu
İspanya’da yeni dizi çeken Can Yaman’ın büyük başarısı
Hülya Avşar oyunculuğa geri dönüyor! Uzun yıllardır setlerden uzaktı
Beren Saat 12 yıl sonra setlere dönüyor