Futbol yorumcusu Tanju Çolak Reis'i övdü: Bizi tarihe geçirdi

Eski milli futbolcu ve yorumcu Tanju Çolak, Samsunspor'un Gençlerbirliği'ni yendiği maçı analiz etti.

Samsunspor, transfer yasağını kaldırmasının ardından kadrosunu güçlendirerek lige moralli başladı. Gençlerbirliği karşısında 2-1 galip gelen kırmızı-beyazlılar, ilk haftada aldığı bu galibiyetle Avrupa maçları öncesi önemli bir moral kazandı.

Eski milli futbolcu ve yorumcu Tanju Çolak, Samsunspor'un ligin ilk haftasında elde ettiği Gençlerbirliği maçını değerlendirirken dikkat çeken ifadeler kullandı.

Çolak'ın Samsun Gazetesi'ndeki yazısından öne çıkan bölümler şöyle oldu:

- Samsunsporumuz geçtiğimiz senelerde transfer tahtasının kapalı olması sebebiyle kadrosuna yeni isimler katamamıştı. Temmuz ayı itibarıyla bu problemi aşan ekibimiz, kadrosuna Antoine Makoumbou, Logi Tomasson ve Joe Mendes gibi kritik hamleler yaptı. Ancak hâlâ eksiklerimiz olduğu, özellikle stoper ve forvet hattına yeni transferler yapılacağı Başkan Yüksel Yıldırım ve ekibi tarafından kamuoyuna açıklandı. Süper Lig, UEFA, Ziraat Türkiye Kupası’nı da hesaba kattığımızda “3 ayrı kulvarda bu oyuncular yeter mi?” sorusu herkesin aklında ve düşüncesinde!

- İlk 11’de kadroda yenilerden bir tek sol bek mevkinde Tomasson’a görev verdi Reis Hoca. Geri kalan 10 kişi geçen sene Samsunsporumuzu 3.’lüğe taşıyan isimlerdi. Maça etkili ve coşkulu başlayan taraf Samsunsporumuzdu.

- İlk yarıda bütün parametrelerde üstün olan taraf bizdik! Yeni transfer Tomasson soldan aldı, getirdi, ortaladı, top Gençlerbirliği savunmasında Kyabou’nun eline çarpınca maçın hakemi Ali Yılmaz tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Dakikalar 38’i gösterirken penaltıyı M’Baye kullandı. M’Baye çok klas bir plase vuruşla hem kaleci Okan’ı hem de topu ayrı köşelere gönderdi, skoru 1-0 yapan golü attı.

- İlk 45 dakikada topun hakimi bizdik! Şutun hakimi bizdik! Özellikle yeni transfer Tomasson ile sol tarafı yol geçen hanına çevirdik. Gençlerbirliği ise kontra ataklarla gol arayan, geriye çabuk koşup kademeye çabuk giren, taktik disiplini iyi olan bir takım yaratmaya çalışmış Hüseyin Hoca! Ancak 3. bölgeye gidemeyen, pozisyona giremeyen bir görüntü verdiler. Gol atamazsanız bunların hiçbirinin önemi yok maalesef futbolda.

- 66. dakikada Holse, yaklaşık 25 metre uzaktan sol ayağı ile ceza sahası dışından müthiş vurdu! Kaleci Gökhan’ın da hatası eklenince skor 2-0 oldu. Muja ile yakaladığımız ama sonuçlandıramadığımız pozisyonlar var. Bunları gol yapsak fark daha fazla olabilirdi.

- 67. dakikada Metehan skoru 2-1 yaptı. Bir kez daha anladık ki hazırlık maçlarının sonuçlarının hiçbir önemi yok! İşin üzerinde hazırlık! Bizimkiler iyi hazırlanmışlar, bravo emeği geçen herkese. Mühim olan ligde kazanmanız!

- Lige, hele de ilk maça galibiyetle başlamak çok önemliydi! Bizim çocuklar ve Reis Hoca kaldıkları yerden devam ediyorlar! Avrupa maçı öncesinde bu galibiyet büyük moral oldu. Bu maç aynı zamanda Samsunsporumuza büyük hizmetleri ve emekleri geçen iki teknik adamın maçıydı! Hüseyin Hoca bizi Süper Lig’e taşırken, Reis Hoca da bizi Avrupa’ya taşıyan kıymetli teknik adamlarımız olarak hem tarihe geçtiler hem de unutulmazlar arasına girdiler.


Thomas Reis, Alman teknik direktör ve savunma ve orta saha mevkilerinde oynamış eski futbolcudur. Süper Lig ekibi Samsunspor'un teknik direktörüdür. 
 

SPOR Haberleri

Ahmet Çakar'dan olay Fenerbahçe resti! "Etek giyerim"
Ahmet Çakar'dan şampiyonluk tahmini! Kesin diyerek açıkladı
Rıdvan Dilmen uyardı! Net penaltı Rekabet Kurumu el atmalı
Erman Toroğlu Galatasaray maçında yaşanan skandalı açıkladı
Ahmet Çakar'dan Fenerbahçe'ye çok ağır taş