BM Üyeleri, Siber Tehditler Konusunda Uyarıda Bulundu

63 (Birleşmiş Milletler) BM üyesi, siber uzayın kötü amaçlı kullanımının önemli riskler oluşturduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) 63 üyesi, siber uzayın kötü niyetli amaçlarla kullanımının büyük zorluklara yol açabileceğini belirterek, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) bu alanda ortaya çıkan tehditlerle mücadeleye katkı sağlaması çağrısında bulundu.

Açıklamada, siber uzayın kötü niyetli kullanımının büyük sınamalar ortaya çıkardığına işaret edilirken, kara ağ ve kripto para soyguncularının elde ettiği gelirlerin sınırları aşan etkileri bulunduğu, terör faaliyetlerini ve nükleer silah gelişimini desteklemek için kullanılabileceği kaydedildi.

"Temel altyapıları hedef alan kötü niyetli siber faaliyetler konusunda derin endişemizi dile getiriyoruz." ifadesi kullanılan açıklamada, BM nezdinde siber uzay alanında kapasite inşasının ele alınmasının önemine işaret edildi.

Açıklamada, siber tehditler ile uluslararası barış ve güvenlik arasındaki bağlantının açık olduğu belirtilerek, BMGK'nin bu bağlamda önemli bir rol oynaması gerektiği vurgulandı.

BMGK'nin görev yetkisi temelinde siber uzay alanına kapsamlı ve delil odaklı bir yaklaşım geliştirmesinin önemine işaret edilen açıklamada, Konseyin hızla gelişen teknolojiler karşısında "faal ve konuyla ilgili" olması gerektiği ifade edildi.

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, iPhone 18 serisini tanıttı: Özellikleri ve Türkiye satış fiyatı belli oldu
Apple Türkiye iPhone fiyatlarını güncelledi: Zam oranı yüzde 25'i geçti
WhatsApp yakında bu telefonlarda kullanılamayacak: Liste yayınlandı
Türkiye’de fiyatı dudak uçuklatacak
Xiaomi'nin yeni giyilebilir cihazları Türkiye pazarına giriş yaptı