Elon Musk'tan California Valisine Rest: Texas'a Taşıyacak....

ABD'li ünlü iş insanı Elon Musk, SpaceX ve X'in merkezlerini California'dan Texas'a taşıyacağını duyurdu. Bu karar, California Valisi Newsom'ın 'Cinsel Kimlik Yasası'nı imzalamasının ardından geldi.

Musk'ın bu kararı, California Valisi Gavin Newsom'ın, eyaletteki öğretmenlerin, çocuğun izni olmadan cinsiyet kimliği bilgilerinin ebeveynleriyle paylaşmasını yasaklayan yasayı imzalamasının ardından geldi.

Musk, X'te yaptığı paylaşımda, Vali Newsom'ın kararının "bardağı taşıran son damla" olduğunu ifade ederek, SpaceX 'in California eyaletinin Hawthorne bölgesinde bulunan merkezini, Texas'taki Starbase bölgesine taşıyacağını bildirdi.

Bu ve bundan önceki pek çok yasanın hem aileleri hem de şirketleri tehdit ettiğini açıklayan Musk, bu tür yasaların, çocuklarını korumak isteyen aile ve şirketleri California'yı terk etmeye zorlayacağını önceden Newsom'a açıkça belirtmiş olduğunu aktardı.

TEKNOLOJİ Haberleri

E-ticarette yeni dönem: Sahte indirim, şişirilmiş fiyat ve yanıltıcı reklama son!
NASA verileriyle açıklandı: Uzayda yaşam barındırma ihtimali en yüksek 7 gezegen!
Apple Türkiye'den büyük zam dalgası: Apple Music ve iCloud+ fiyatları fırladı!
Elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarında büyük değişiklik yolda! EPDK'den 'Milli Akıllı Sayaç' hamlesi
Maliyetler artınca Apple bazı ürünlerine zam yaptı