iPhone 17’lerde “Çizik” Krizi: Kullanıcılardan Peş Peşe Şikâyetler

Apple’ın geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu iPhone 17 serisi, piyasaya çıkar çıkmaz “çizik” şikâyetleriyle gündeme geldi.

Özellikle iPhone 17 Pro ve Pro Max modellerinde, kamera çıkıntısının altındaki alüminyum gövdede kolayca çizik oluştuğu iddia edildi.

Sosyal Medyada Tepki Büyüyor

Sosyal medyada kullanıcıların paylaştığı görüntülere göre, çizikler cihazın kısa süreli kullanımında bile belirgin hale geliyor. Dubai’de bir kullanıcı, incelediği tüm Pro modellerinde aynı sorunu gördüğünü söylerken; Bloomberg’in haberine göre New York, Hong Kong, Şanghay ve Londra’daki Apple mağazalarında sergilenen “derin mavi” iPhone 17 Pro’larda yalnızca birkaç saat içinde gözle görülür çizikler oluştu. Siyah renkli iPhone Air modellerinde de benzer sorunlar yaşandığı bildirildi.

Alüminyum Gövde Tartışması

Uzmanlara göre sorunun kaynağı, Apple’ın bu modellerde kullandığı anodize alüminyum. Küçük çiziklerin altında parlak gümüş rengin ortaya çıkması, deformasyonu daha görünür kılıyor. Buna karşın alüminyum gövdenin, önceki titanyum ve cam yüzeylere kıyasla daha hafif, daha dayanıklı ve ısı dağılımı açısından avantajlı olduğu da belirtiliyor.

Serinin Öne Çıkan Modelleri

Apple’ın yeni serisinde öne çıkan cihazlar arasında, hafifliğiyle dikkat çeken iPhone Air ve 2 TB depolama kapasitesine sahip iPhone 17 Pro Max yer alıyor. Seride fiyatlar 799 dolardan başlayıp 1.099 dolara kadar çıkıyor. Ancak çizik sorunu, cihazların piyasaya çıkış heyecanını gölgeledi.

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple’dan Türkiye’ye Bir Zam Daha: iCloud+ Ücretleri Yeniden Arttı
YouTube Canlı Yayınlarda Para Kazanmayı Kolaylaştırıyor
Google Sansürü Tepki Çekiyor: Bağımsız Haber Siteleri Keşfet’ten Dışlandı
WhatsApp'ta çileden çıkacaksınız! Artık reklam dönemi başlıyor
Instagram'a yeniden paylaşım özelliği geldi