Türkiye'den X Platformuna Son Çağrı: Yatırım Yapın veya Sonuçlarıyla Karşılaşın

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, dijital telif hakları ve trollük sorununu ele almak üzere 9 Mayıs 2024 tarihinde tekrar toplandı.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, dijital telif hakları ve trollük sorununu ele almak üzere 9 Mayıs 2024 tarihinde tekrar toplandı. Yerel seçimler nedeniyle çalışmalarına ara vermiş olan komisyon, X platformuna Türkiye'ye yatırım yapmaları ve yasalara uymaları için son bir şans verdi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Tiktok'un Amerika'da yasaklanmasına atıfta bulunarak, Türkiye'de de benzer bir durumun yaşanabileceğini belirtti. Yayman, platformun Türkiye'ye gelmesi veya sonuçlarına katlanması gerektiğini vurguladı. 

Komisyon Üyesi CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise toplumu koruyacak düzenlemelerin yapılması gerektiğini ve yalanla mücadele ederken troll saldırılarının farklı bir durum olduğunu belirtti. 

Komisyon Üyesi CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp ise trolleşme probleminin siyasi kimliklerden bağımsız olarak ele alınması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi/Ulusal Post

TEKNOLOJİ Haberleri

E-ticarette yeni dönem: Sahte indirim, şişirilmiş fiyat ve yanıltıcı reklama son!
NASA verileriyle açıklandı: Uzayda yaşam barındırma ihtimali en yüksek 7 gezegen!
Apple Türkiye'den büyük zam dalgası: Apple Music ve iCloud+ fiyatları fırladı!
Elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarında büyük değişiklik yolda! EPDK'den 'Milli Akıllı Sayaç' hamlesi
Maliyetler artınca Apple bazı ürünlerine zam yaptı