100 yaşındaki Harun dedenin en büyük tutkusu vatan...

Düzce'de yaşayan 100 yaşındaki Harun Yeşilyurt, elinden Türk bayrağını, dilinden vatan sevgisini düşürmüyor

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü için  "Cumhuriyet'in Çınarları" dosyasının son  kısmında 18 Eylül 1923'te doğan ve Düzce'de yaşayan Harun Yeşilyurt'un hayatı masaya yatırıldı. Cumhuriyetimizle yaşıt olan Harun dede herkesi kendine hayran bırakıyor.

Karaca Mahallesi Işık Sokak'ta kızıyla yaşayan 6 çocuğu, 14 torunu olan Yeşilyurt, Cumhuriyet'in 100. yılına şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Hayatı boyunca pek çok önemli olaya tanıklık eden Yeşilyurt, anılarını bazen gülümseyerek bazen de duygulanarak anlatıyor.

Vatan ve bayrak sevgisini her fırsatta dile getiren Yeşilyurt, sıklıkla söylediği "Ankara'nın Taşına Bak" türküsüyle başta çocukları ve torunları olmak üzere kendisini ziyarete gelenleri duygulandırıyor.

"Allah vatanımızı düşürmesin"

Harun Yeşilyurt, AA muhabirine, Cumhuriyet'in büyük fedakarlıklarla kurulduğunu söyledi.

Sevgisini her fırsatta Türk bayrağını öperek gösteren Yeşilyurt, "Türkiye'yi ve bayrağı çok seviyorum. Bu ülkenin namusu, vicdanı, hayası, her şeyi bu bayrak. Bu bayrak olmasa yürüyemeyiz. Bu bayrak için ne canlar feda edildi. Bu bayrak hepimizin. Allah vatanımızı düşürmesin. Bu bayrak benim canım. Bu bayrak olmasa biz hiçiz." diye konuştu.

Yeşilyurt, geçmişte büyük zorlukların yaşandığını ifade ederek, "Yaşadıklarımızı hiç sormayın ağlarsınız." dedi.

Muhabir: Ömer Ürer-AA

GÜNCEL Haberleri

Özgür Özel, tutuklu komedyen Deniz Göktaş'ı cezaevinde ziyaret etti
Özgür Özel'in masasındaki anket: Yeni parti kurulursa Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP barajın dibini boyluyor
Hacı Yakışıklı: CHP'li bir Büyükşehir Belediye Başkanı daha AK Parti'ye geçiyor
Avrupa'dan Deniz Göktaş için ortak bildiri: "Mizah ve eleştiri cezalandırılamaz!"
Adnan Beker CHP'den istifa etti