105 Kişiye Mezar Olan Bilge Sitesi Davasında Kritik Gelişme: MHP'li Başkan da Yargılanacak

Osmaniye'de 6 Şubat depremlerinde yaşanan felakette 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, dönemin MHP’li Belediye Başkanı Kadir Kara hakkında yargılama süreci başladı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Osmaniye'de yaşanan trajedide MHP'li eski Belediye Başkanı Kadir Kara'nın da yargılanacağı öğrenildi. Soruşturma izninin ardından, Kara'nın "Bilinçli taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla 16 Ekim 2024'te hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Birgün'ün haberine göre, tutuklulukları devam eden Haluk K., Ayhan G., Mustafa İ. ve Faruk P. 'taksirle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet verme' iddiası ile yargılanırken Osmaniye eski Belediye Başkanı Kadir Kara ile birlikte diğer 3 kişi hakkında ise 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçlaması ile dava açıldığı öğrenildi.

GÜNCEL Haberleri

"Yeni parti için geç kalındı" eleştirilerine Özgür Özel'den yanıt
Barış Yarkadaş: Özgür Özel İmamoğlu'nun tutuklanacağını biliyordu
KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'ın son durumu
Aziz İhsan Aktaş davası: CHP'li 3 Belediye Başkanının tutukluluklarına devam kararı verildi
Mehmet Akif Ersoy için istenen ceza belli oldu