AFAD ve Kandilli Adana: Adana'da Peş Peşe 4 Deprem, Beşik Gibi Sallandı

Adana'da korkunç bir gece yaşandı! Şehir, peş peşe meydana gelen şiddetli depremlerle sarsıldı. En büyüğü 4.6 büyüklüğünde olan depremler, çevre illerde de hissedildi.

Adana'da bugün erken saatlerde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen artçı sarsıntılar, bölgede paniğe neden oldu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre, merkez üssü Kozan olan depremler, çevre illerde de hissedildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, ekiplerin bölgede olduğunu ve durumun kontrol altında olduğunu belirtti. 

Yerlikaya, ''Adana Kozan merkezli arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedilen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.'' ifadelerini kullandı.

Peş Peşe 4 Deprem

Adana'da bu sabah saat 05.32'de meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın internet sitesinde duyuruldu. Merkez üssü Kozan olan depremin derinliği 7.06 kilometre olarak kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı ve derinliğini 5 kilometre olarak belirtti.

Depremin ardından sadece bir dakika sonra, saat 05.33'te Kozan merkezli bir başka sarsıntı daha meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü 4.5, derinliği ise 7 kilometre olarak kaydedildi.

Adana'da bir saat içinde kaydedilen üçüncü ve dördüncü depremler de dikkat çekti. AFAD, saat 05.34'te 4 büyüklüğünde bir sarsıntının meydana geldiğini duyurdu. Dördüncü deprem ise saat 05.58'de gerçekleşti ve hem Kandilli hem de AFAD, bu depremin büyüklüğünü 3.7 olarak açıkladı. Depremler çevre illerden de hissedildi.

GÜNCEL Haberleri

Çok sevilen peynirin satışı yasaklandı! Artık marketlerde bulamayacaksınız
Misafir sevmeyen kan grubu: Bu kan grubundakiler yalnızlığı seviyorlar
Fatih Altaylı, Şimdilerde Mansur Yavaş'ın ne yaptığını açıkladı
CHP'li Mahmut Tanal'dan 1 mayıs gözaltılarına sert tepki
Müge Anlı'dan çarpıcı çıkış! ''Her an kapınız İçişleri Bakanlığı'ndan geliyoruz denilerek çalınabilir!''