CHP Milletvekilleri Boğaziçi Üniversitesi'ne Alınmadı, Arbede Yaşandı

CHP'li milletvekilleri, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen alternatif mezuniyet etkinliğine destek vermek için kampüse girmek istedi. içeri alınmadılar. Milletvekilleri ile emniyet güçleri arasında arbede yaşandı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde gerilim devam ediyor. CHP'li milletvekilleri, alternatif mezuniyet etkinliğine destek vermek için kampüse gitmek istedi ancak atanmış rektör Naci İnci'nin talimatıyla içeri alınmadı. 

Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın da bulunduğu milletvekilleri, emniyet güçleri tarafından iteklendi.

'REKTÖR BENİM DENETİMİMDE'

Suat Özçağdaş, "Kanunsuz uygulamaları görüşmek, öğrencilerle konuşmak, akademisyenlere destek için geldik. Biz Türkiye'deki cezaevindeki dışındaki her yere gireriz. Bu yoldan çekilin; siz milletvekillerine müdahalede bulunacaksanız uyarıyorum sizi. Rektörün beni buraya sokmama yetkisi yok. Rektör benim denetimime tabi, milletvekiliyim ben" diyerek tepki gösterdi.

Engellemelere rağmen CHP heyeti, güvenlik görevlilerinin rektörün talimatını uyguladıklarını söylemelerine karşın içeri girmeyi başardı. Daha sonra CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de heyete katıldı.

GÜNCEL Haberleri

Çok sevilen peynirin satışı yasaklandı! Artık marketlerde bulamayacaksınız
Misafir sevmeyen kan grubu: Bu kan grubundakiler yalnızlığı seviyorlar
Fatih Altaylı, Şimdilerde Mansur Yavaş'ın ne yaptığını açıkladı
CHP'li Mahmut Tanal'dan 1 mayıs gözaltılarına sert tepki
Müge Anlı'dan çarpıcı çıkış! ''Her an kapınız İçişleri Bakanlığı'ndan geliyoruz denilerek çalınabilir!''