Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye'nin AB Üyelik Süreci Kısır Politik Gündemlere Bırakılamaz'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olmaya devam ettiğini belirterek, üyelik sürecinin bazı ülkelerin kısır politik gündemlerine bırakılamayacak kadar önemli olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

'türkiye'nin Ab Üyelik Sürecinin Bazı Ülkelerin Kısır Politik Gündemlerine Bırakılamayacak Kadar Önemli'

İspanya'nın başından itibaren Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine samimi şekilde destek olan ülkeler arasında yer aldığını, AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olmaya devam ettiğini meslektaşına bir kez daha ifade ettiğini aktaran Fidan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin AB üyelik sürecinin bazı ülkelerin kısır politik gündemlerine bırakılamayacak kadar önemli olduğunu yineledim. Avrupa Birliği içerisinde Gazze konusunda ilk günden itibaren ilkeli bir tutum izleyen ve Filistin halkının yanında olan ülkelerden biridir İspanya. İspanya'nın takdire şayan bu tutumu Filistin meselesinin dini ve etnik kimliklerinin üstünde evrensel bir dava olduğunun da ayrıca ispatı niteliğindedir."

GÜNCEL Haberleri

Almanya’da Milyonlarca Eve Uyarı: Duman Dedektörünüzü Değiştirmezseniz Ceza Var
Almanya’da Çöp Sistemi Değişiyor: Sarı Torbalar 2026’da Tarih Oluyor
Türkler'in en çok yaşadığı Avrupa ülkeleri belli oldu! Zirve değişmedi
Suriyeliler İlk Sırada, Türkler Geride: Almanya’dan Resmî Suç Raporu
Almanya’da Diploma Törenleri İçin Milli Marş Önerisi: CSU’dan Yeni Adım