DMM'den 'İsrail'in Jet Yakıtları Türkiye'den Gidiyor' İddiasına Yalanlama

DMM tarafından yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "İsrail'in jet yakıtları, Türkiye'den gidiyor" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek bu bilginin doğru olmadığı vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) yapılan açıklamaya göre, bazı sosyal medya hesaplarından dolaşıma sokulan "İsrail'in jet yakıtları, Türkiye'den gidiyor" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu verilerine göre, İsrail savaş uçaklarıyla herhangi bir ilgisi olmayan jet yakıt satışıyla ilgili açıklamada, bu yakıtın İsrail'e gönderilmediği, tamamen Türkiye topraklarındaki havalimanlarında İsrail'e ait sivil uçaklar için satın alındığı vurgulandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun verilerinde de görülen jet yakıt satışının İsrail savaş uçaklarıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahse konu yakıt, İsrail'e gönderilen bir yakıt değil, tamamen Türkiye topraklarındaki havalimanlarında İsrail'e ait sivil uçaklar için satın alınan jet yakıtıdır. Yakıt alan uçakların tamamı yolcu uçağıdır. Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülen manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz."

GÜNCEL Haberleri

Bakan Akın Gürlek Manisa'daki okul saldırısına ilişkin açıklama yaptı: Anne ve baba gözaltında
Yeni Parti adını değiştiriyor. Masada 3 isim var
Şamil Tayyar'dan Erdoğan'a çağrı! 'Sıra dayağına çekse ne iyi olur!'
Sinan Burhan'ın iddiası! 12 vekil AK Parti'ye katılacak
Sağanak yağış geliyor: İstanbul dahil 11 il için yağış uyarısı