DMM'den 'İsrail'in Jet Yakıtları Türkiye'den Gidiyor' İddiasına Yalanlama

DMM tarafından yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "İsrail'in jet yakıtları, Türkiye'den gidiyor" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek bu bilginin doğru olmadığı vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) yapılan açıklamaya göre, bazı sosyal medya hesaplarından dolaşıma sokulan "İsrail'in jet yakıtları, Türkiye'den gidiyor" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu verilerine göre, İsrail savaş uçaklarıyla herhangi bir ilgisi olmayan jet yakıt satışıyla ilgili açıklamada, bu yakıtın İsrail'e gönderilmediği, tamamen Türkiye topraklarındaki havalimanlarında İsrail'e ait sivil uçaklar için satın alındığı vurgulandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun verilerinde de görülen jet yakıt satışının İsrail savaş uçaklarıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahse konu yakıt, İsrail'e gönderilen bir yakıt değil, tamamen Türkiye topraklarındaki havalimanlarında İsrail'e ait sivil uçaklar için satın alınan jet yakıtıdır. Yakıt alan uçakların tamamı yolcu uçağıdır. Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülen manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz."

GÜNCEL Haberleri

Trafik sigortasında yeni döneme geçiliyor! Son 18 gün kaldı
Son dakika : CHP'li Tanju Özcan istifa etti
Türkiye'ye girişte yeni dönem: İki ülkenin vatandaşlarına vize kararı
Kılıçdaroğlu yönetiminden Özgür Özel'e 'disiplin' mesajı
Özgür Özel herkesin merak ettiği soruya yanıt verdi