Emniyetten reklam uyarısı! "Piyasa normalleri" önemli ölçüt

Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşları kampanyalı olduğu iddia edilen ve piyasa değerinin altında satılan bütün ürünlere karşı özellikle uyardı. Son zamanlarda artan dolandırıcılık amaçlı faaliyetler tüketicileri olumsuz etkiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı özellikle sosyal medyada reklamı yapılan sahte indirimlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Kampanyalı olduğu iddia edilen ve piyasa değerinin altında satışa sunulduğu duyurulan ürünlere karşı dikkatli olunması, dolandırıcılık amaçlı bu tür linklere tıklanmaması gerektiği ifade edildi.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının güvenli internet kullanımı için rehberlik amacıyla başlattığı SİBERAY programının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kampanyalı olduğu iddia edilen ve piyasa değerinin altında sunulan ürünlere dikkat. Sahte ve dolandırıcılık amaçlı bu tür linklere tıklamayın, kişisel veri/banka kart bilgilerinizi paylaşmayın." uyarısında bulunuldu.

Paylaşımda yer alan dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle:

"Piyasa değeri altında satış, reklamlarına dikkat. Sosyal medya ya da anlık mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla tarafınıza iletilen bu tür reklam ve duyurulara şüpheyle yaklaşın. 'Dev indirim, kampanya' gibi ifadelerle düşük fiyata satışa sunulan ürünleri farklı mağazalardan karşılaştırın. Alışverişleriniz için resmi uygulama ve internet sitelerini tercih edin. Satın alma işlemlerinizde sanal kart ve 3D Secure gibi güvenli yöntemleri kullanın."

Muhabir: Muhammed Nuri Erdoğan-AA

GÜNCEL Haberleri

Ali Babacan'dan AKP'ye katılacak iddialarına yanıt
Nevşin Mengü'den flaş iddia! Erdoğan yeni anayasa için kolları sıvadı
Nevşin Mengü'den İsmail Saymaz'ın yalan çıkan haberine tepki
Almanya’da 30 yıllık radyo iflas etti: Dinleyicilerine veda etti
Münih’te Ağaç Kesmek Artık Çok Daha Zor: Cezalar 10 Bin Euro’ya Kadar Çıkıyor