İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Yarın Türkiye'ye Gelecek

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Reisi, yarın Türkiye'ye gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'ye gelecek olan Reisi, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Sekizinci Toplantısı'na başkanlık edecek.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, ziyaret sırasında, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Sekizinci Toplantısı'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Reisi'nin başkanlığında Ankara'da icra edileceği belirtildi.

Toplantıda, Türkiye-İran ilişkilerinin tüm yönleriyle gözden geçirileceği ve ikili işbirliğinin derinleştirilerek geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görüşmelerde ikili münasebetlerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere, güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde de bulunulacaktır. Toplantı vesilesiyle ilişkilerin ahdi zeminini güçlendirmeye matuf muhtelif belgelerin imzalanması da gündemdedir."

GÜNCEL Haberleri

Köln’de Şok Dolandırıcılık: Yaşlı Kadın Altınlarını Verdi, Karşılığında Sahte Euro Aldı
Uzmanlardan Alarm: Almanya “Yönetilemez” Hale Gelme Riskiyle Karşı Karşıya
Almanya’da Sığınma Başvuruları Bir Yılda Yüzde 55 Azaldı: Hükümet “Göç Politikasında Dönüşüm” Dedi
Almanya’da Geri Dönüşüm Şoku: Mavi Kutudaki Kâğıtların Bir Kısmı Aslında Geri Dönüşmüyor
Saadet Partisi ile Yeniden Refah Partisi ittifak yapmaya hazırlanıyor