Kasımda Fiyatı En Fazla Artan Ürün "taze Sebze", En Çok Düşen "seyahat Malzemeleri" Oldu

Tüketici fiyatları bazında kasımda aylık bazda en fazla fiyat artışı yüzde 29,55 ile taze sebzelerde (patates hariç), en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 5,17 ile seyahat malzemeleriyle ilgili ürünlerde görüldü

ANKARA (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması (COICOP) 5'li seviyede tüm temel başlıklara göre fiyat değişimlerini yayımladı.

  • Enflasyon rakamları açıklandı

Buna göre, geçen ay aylık bazda en fazla fiyat artışı yüzde 29,55 ile taze sebzelerde (patates hariç) görüldü. Bu grubu yüzde 23,19 ile evcil hayvanlar, yüzde 14,1 ile yumurta izledi.

Kasımda fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 10,69 ile ilaçlar, yüzde 9,65 ile fırın, ocak ve fırınlı ocak, yüzde 7,07 ile sağlık sigortası, yüzde 6,85 ile paket turlar yer aldı.

Geçen ay aylık bazda en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 5,17 ile seyahat malzemeleri ve diğer kişisel aksesuarlarla ilgili ürünlerde gerçekleşti. Bunu, yüzde 4,84 ile otel, pansiyon gibi yerlerde konaklama hizmetleri, yüzde 4,69 ile bebek giyim ve yüzde 3,33 ile çocuk ve bebek ayakkabısı takip etti.



Muhabir: Zeynep Duyar

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

GÜNCEL Haberleri

MHP'li isim Özgür Özel'e gönderme! Geliyor gelmekte olan
Cem Küçük'ün 'CHP' paylaşımı gündem oldu! Tek tek olacakları saydı
Ünlü gazeteci CHP'den siyasete girdi! Gazeteciliği bıraktığını duyurdu
AKP destekçisi kanalda çalışan Barış Yarkadaş CHP'den ihraç ediliyor
Ali Mahir Başarır Halk TV'de paylaştı! İşte AKP'nin beş sayfalık 'kayyum' talimatı