MEB yayımladı! İlkokul öğrencilerini yakından ilgilendiriyor...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul öğrencilerinin akademik ve sosyal gelişimlerinin takibi için yeni değerlendirme yöntemi ortaya çıktı. MEB, örneklerini öğretmenlerin erişimine açtı.

Tüm ilkokulu öğrencilerini ve velilerini yakından ilgilendiren haber Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verildi. İlkokulların notlarını değerlendirmek üzere yeni ölçme değerlendirme kitapçığı yayımlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişiminin takibi, gelişim düzeylerinin izlenmesi ve süreç odaklı değerlendirme yaklaşımının benimsenmesi kapsamında biçimlendirici değerlendirmeye yönelik yeni örnek etkinlikler ve ölçme araçları hazırlandı.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından daha önce yayımlanan etkinliklere ek olarak ilkokullar için matematik, hayat bilgisi, sosyal bilgiler ve fen bilimleri derslerinden süreç odaklı ve durum belirlemeye yönelik hazırlanan etkinlikler yayımlanarak öğretmenlerin kullanımına sunuldu.

Biçimlendirici değerlendirme etkinlik örneklerine bakanlığın internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Muhabir: Orhan Onur Gemici-AA

GÜNCEL Haberleri

CHP'den istifa etmişti: Ümit Dikbayır AK Parti'ye katılıyor
Yeni Parti sonrası ilk anket : 5 parti barajı aşıyor
Özgür Özel'in bıraktığı enkaz. Kimi aday gösterdiyse AK Parti yolunda. Bir isim daha geçiyor
Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti'den Mansur Yavaş adayımız değildir açıklaması
Barış Yarkadaş canlı yayında açıkladı: Gürsel Tekin için düşünülen üst düzey görev