Meteoroloji'den uyarı! Marmara bölgesi kavrulacak. Havalar kaç derece artacak belli oldu

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü uyardı! Özellikle Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren mevsim normallerinin 6-8 derece üzerine çıkmasının beklendiğine dikkat çekildi

 Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmelere göre, geçen hafta boyunca etkili olan yer yer yağışlı ve serin havanın bölgeyi terk ederek yerini sıcak ve yağışsız havaya bırakacağının tahmin edildiği belirtildi.

Bölge genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren artarak hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerine çıkmasının beklendiği kaydedildi.

Hava sıcaklıklarının İstanbul'da 28-32, Edirne'de 33-37, Kırklareli'de 31-35, Tekirdağ'da 26-30, Kocaeli'de 31-37, Sakarya'da 32-36 ve Yalova'da 27-30 derece aralığında olmasının tahmin edildiği aktarıldı.

Açıklamada, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlara günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında açık alanda bulunmamaları tavsiye edildi.

Muhabir: Lale Bildirici Büyükkarakaya

GÜNCEL Haberleri

Hapis cezası alan Fatih Altaylı'dan YouTube kararı: Ara vermişti, rest çekti geri dönüyor
Thüringen’de Büyük Dolandırıcılık: Bilgisayarına Uzaktan Erişim İzni Veren 63 Yaşındaki Adamın 120 Bin Eurosu Buhar Oldu
Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde aile katliamı
Almanlar milli takıma güvenmiyor: 2026 Dünya Kupası için beklenti çok düşük
Almanya’da alkollü sürücü otobanda 40 kilometre ters yönde gitti! Polis güçlükle durdurdu