MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın Şam ziyareti: Emevi Camii’nde namaz kıldı

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın düşmesinin ardından ilk kez Şam’a ziyarette bulundu. Kalın, bu ziyaret sırasında tarihi Emevi Camii’nde namaz kıldı.

Habertürk'te yer alan habere göre, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Suriye’nin başkenti Şam’a yaptığı ziyaretle önemli bir adım attı. Devlet Başkanı Beşar Esad'ın düşmesinin ardından ilk kez Şam'a ziyarette bulunan Kalın, yoğun güvenlik önlemleri altında tarihi Emevi Camii'nde namaz kılarak dikkatleri üzerine çekti.

ERDOĞAN'IN 2012'DEKİ AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Eylül 2012 tarihinde dönemin Başbakanı olarak yaptığı bir konuşmada, "CHP yarın Şam'a gidecek, yüz bulamayacak göreceksiniz. İnşallah biz en kısa zamanda Şam’a gidecek, Selahattin Eyyübi’nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camii’nde namazımızı da kılacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaların üzerinden yıllar geçtikten sonra, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın Emevi Camii'nde namaz kılması dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıktı. 

GÜNCEL Haberleri

Almanya’da Milyonlarca Eve Uyarı: Duman Dedektörünüzü Değiştirmezseniz Ceza Var
Almanya’da Çöp Sistemi Değişiyor: Sarı Torbalar 2026’da Tarih Oluyor
Türkler'in en çok yaşadığı Avrupa ülkeleri belli oldu! Zirve değişmedi
Suriyeliler İlk Sırada, Türkler Geride: Almanya’dan Resmî Suç Raporu
Almanya’da Diploma Törenleri İçin Milli Marş Önerisi: CSU’dan Yeni Adım