Osman Kavala'dan Tuğrul Türkeş'e Ziyaret Mesajı: 'Beni Aynı Kefeye Koymak Yanlış'

Gezi davasının tutuklu sanığı Osman Kavala, AKP'li Tuğrul Türkeş’in kendisiyle ilgili açıklamalarını yadırgadığını belirtti. Kavala, Türkeş’in babasının yaşadığı acıların onu başkalarının acılarına duyarlı hale getirdiğini ifade etti.

Osman Kavala, kendisini ziyarete geleceğini açıklayan AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in sözlerine ilişkin eleştirilerde bulundu. Kavala, Türkeş’in babasının geçmişte yaşadığı acıların, onu başkalarının acılarına karşı daha duyarlı hale getirdiğini dile getirirken, bu durumun kendisiyle aynı kefeye konulmasını eleştirdi.

'Babasının Çektiği Acıları Duyarlı Hale Getirmiş' 

Kavala'nın mesajı şöyle: 

"Sayın Tuğrul Türkeş’in beni cezaevinde ziyaret edeceğine dair açıklamasında söylediği 'hayatının 7 yılını cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum' şeklinde sözlerinin merhum Alparslan Türkeş ile beni aynı kefeye koymak olarak değerlendirilmesini yadırgadım.

Belli ki Sayın Türkeş iç dünyasıyla ilgili bu sözlerle işkenceye maruz kalmak dahil, babasının çektiği acıları yakından hissetmiş olmanın, bu ağır deneyimin, kendisini başkalarının acılarına karşı duyarlı hale getirdiğini anlatmak istemiş.

İnsanların toplum hayatına yaptıkları katkılar eşit değerde değil, bazıları diğerlerinden daha önemli konumdalar. Ancak hukukun egemen olduğu bir ülkede uygar biçimde yaşayabilmek için her bireyin hayatının ve haklarının eşit derecede değerli olduğunun kabulü gerekir.

Öteki olarak görülen, önemli olarak görülmeyen insanların hayatları değersiz sayıldığında onların maruz kaldığı adaletsizliklere kayıtsız kalınıyor. Şiddeti teşvik eden bir ortam yaratılıyor, keyfi cezalandırmalar meşrulaştırılıyor."

GÜNCEL Haberleri

AKP'ye yakın kanala konuşan Kılıçdaroğlu, Kurultay Davası’nı İşaret Etti:
Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken paylaşım! Herkesi duygulandırdı
Avukatı Minguzzi'nin davasını üstlenmişti! Sedat Peker'den ilk açıklama
Bir istifa şoku daha! 20 yıl sonra CHP'nin kazandığı şehirdi
AKP'ye yeni transferler! Kaç başkan daha katılıyor