Sır Perdesi Aralanıyor: FETÖ'de Cenaze ve Vasiyet Krizi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle birlikte örgüt içinde yeni bir dönem başladı. Gülen'in cenazesinin nerede ve nasıl yapılacağı konusunda yaşanan anlaşmazlıklar ve vasiyeti olduğu iddiaları ise yeni bir tartışma konusu oldu.

ABD'nin Pensilvanya'da yaşayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in cenazesiyle ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Örgüt içindeki bazı kaynaklara göre Gülen'in cenazesi, daha önceden belirlediği bir yere defnedilecek. Ancak Gülen'in bıraktığı iddia edilen bir vasiyet, örgüt üyeleri arasında yeni bir tartışma başlattı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gülen'in cenazesinin ne zaman ve nasıl yapılacağı, kimlerin katılacağı, nereye gömüleceği ve cenaze namazını kimin kıldıracağıyla ilgili örgüt içinde patlak veren anlaşmazlıkların ardından, bazı detaylar belli olmaya başladı.

Buna göre, cenazenin perşembe günü Pensilvanya'da örgütün merkezi sayılan çiftlik kampında, Gülen'in daha önce kendi "işaret ettiği" yere gömülmesi bekleniyor. Elebaşı Gülen'in cenaze namazını Suat Yıldırım'ın kıldırması öngörülüyor. Cenazeye katılmak üzere örgütün farklı ülkelerden bazı önde gelen isimleri yola çıktı.

FETÖ elebaşının aile üyelerinin cenazeye bir arada katılarak hızla ayrışan yapıya ilişkin "birlik" mesajı vermesi ve örgütün, "Gülen'in son anları" başlığıyla bazı yazılı paylaşımlar yapması bekleniyor.

Öte yandan FETÖ elebaşı Gülen'in yazılı bir vasiyet bıraktığı da örgüt üyeleri arasında yoğun şekilde konuşuluyor.

FETÖ elebaşı Gülen, 20 Ekim'de ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki St. Luke's Hastanesinde ölmüştü.

GÜNCEL Haberleri

Selçuk Tepeli, NOW TV'den neden ayrıldı açıkladı
Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na bayrak mı açıyor? Son noktayı koydu
CHP'den istifa etmişti: Ümit Dikbayır AK Parti'ye katılıyor
Yeni Parti sonrası ilk anket : 5 parti barajı aşıyor
Özgür Özel'in bıraktığı enkaz. Kimi aday gösterdiyse AK Parti yolunda. Bir isim daha geçiyor