İddia: İyi Parti'den 1 vekil daha AKP'ye katılıyor

Müsavat Dervişoğlu liderliğindeki İYİ Parti'den iktidar saflarına bir isim daha geçiyor. İYİ Parti'den istifa ettiğini duyuran Konya Milletvekili Ünal Karaman'ın bugün AKP'ye resmen katılacağı iddia edildi. Haberi yandaş kanal duyurdu.

İktidara yakın TGRT Haber'in Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan, Ünal Karaman için "Son dakika değişikliği olmazsa Ünal Karaman bugünkü grup toplantısında AK Parti'ye katılacak" ifadelerini kullandı. Karaman'ın AKP üyelik rozetinin Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılacağı ifade ediliyor.  

20 Ocak'ta X hesabından yaptığı açıklamada "Varlığını, desteğini ve duasını her daim yanımda hissettiğim sevenlerim, bu çetin yolda en büyük güç kaynağım oldu. Onların sevgisi, teveccühü ve güveni, Türk milletinin yüce menfaatlerini koruma ülkümü her zaman pekiştirdi" diyen Karaman, "Bu kutsal sorumluluğun bilinciyle, yaptığım değerlendirmeler sonucunda, İYİ Parti üyeliğinden ayrılma kararı almış bulunmaktayım. Bu karar, milletime daha iyi hizmet etme irademin bir gereğidir" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan, Ünal Karaman gibi bir süre önce İYİ Parti'den istifa eden Kürşad Zorlu da 21 Ocak'ta AKP'ye katılmıştı. 

Karaman’ın katılımıyla birlikte AKP’nin Meclis'teki milletvekili sayısı 270’e yükselecek. 

Kaynak: Cumhuriyet

GÜNCEL Haberleri

Yılmaz Özdil’den CHP için kapatılabilir iddiası
RTÜK’ten Açıklama: Cezalar Kasıtlı Yayın İhlalleri Nedeniyle Verildi
Sözcü TV sunucusu İpek Özbey : 'Haber yaptığımız için cezalandırılıyoruz'
Baba Vanga’nın 13 Ağustos Kehaneti Geri Sayımda! Dünya Nefesini Tuttu
Ses Getiren Ölümün Perde Arkası: Muhammed Yakut Nerede ve Nasıl Hayatını Kaybetti?