Süleyman Soylu'nun Dokunulmazlık Talebine Numan Kurtulmuş'tan Yanıt

Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılması talebi, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan olumsuz bir yanıt aldı. Kurtulmuş, Soylu hakkında herhangi bir tezkere ulaşmadığını belirterek, başvurunun işleme alınamayacağını ifade etti.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yaptığı başvuruda dokunulmazlığının kaldırılmasını istemişti. Ancak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, konuya ilişkin açıklamasında, gerekli belgelerin kendilerine ulaşmadığını ve bu nedenle herhangi bir işlem yapamayacaklarını açıkladı.

AKP İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunmuştu.

Soylu dilekçesinde, "karalama ve iftira kampanyalarında suç yapıları ile fikir ortaklığı ve işbirliği içerisinde olanların yıkıcılığına bigane kalmamayı, her anı sadakat, kararlılık ve fedakarlıkla dokunmuş mücadelenin rövanşını almak isteyenlere karşı vazgeçilmez sorumluluk" ifadelerine yer vermişti.

'Yapılabilecek Herhangi Bir İşlem Yoktur'

Soylu'nun dilekçesine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan yanıt geldi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin'in haberine göre Kurtulmuş, imzalı yanıtta şu ifadelere yer verdi:

'Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin işlemler yukarıda yer verilen Anayasa ve İçtüzük hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem yoktur.'

GÜNCEL Haberleri

Kılıçdaroğlu için hazırlıklar başladı! Geri dönüşü için dev toplantı
Tevfik Göksu : CHP'ye oy verenler pişman, AK Parti İstanbul'u geri alacak
En başarılı 5 belediye başkanı! Listede Çerçioğlu var Yavaş yok
Son ankette makas açıldı! CHP 2.parti konumuna düştü
81 İlde Yeni trafik kuralı yürürlükte: Uymayana 75 bin TL ceza var