Tunç Soyer'den CHP Genel Başkanlığı İddialarına Yanıt: "Böyle Bir Gündem Yok"

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP genel başkanlığına aday olacağına dair çıkan iddialara yanıt verdi.

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP genel başkanlığına aday olacağına dair bir süredir gündemde yer alan iddialara yanıt verdi. Tele1'de yayınlanan 'Habere Doğru' programında açıklamalarda bulunan Soyer, Türkiye'nin gündeminde böyle bir arayış olmadığını belirtti.

Soyer'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Genel Başkan Adaylığı İddialarına Yanıt

''Aslında ben kimseden böyle bir şey istemedim. CHP’nin ya da Türkiye’nin gündeminde böyle bir şey yok. CHP’nin bir genel başkan arayışı da yok. Dolayısıyla tam olarak nereden çıktı ben de bilmiyorum. Yani tabii ki bu her CHP’linin hayalidir. Çünkü siyaseti en fazla insana erişecek bir biçimde yapmak istersiniz. En çok hayata dokunacak şekilde yapmak istersiniz. Genel başkanlık makamı da böyle bir makamdır. Çok önemli makamlardan biridir siyaset için. Ben böyle bir şey dillendirmeden, talep etmeden yakıştırılıyor olmam, gündeme gelmesi bir açıdan çok gurur verici. Ama bir açıdan da doğru değil. Çünkü böyle bir gündem yok.

'Son Nefesime Kadar Mücadeleye Edeceğim'

Hayat bence siyasetle değiştiriliyor. Hayatı iyileştirme sanatıdır siyaset. Hangi makamda olursam olayım hep bunu yapmaya çalıştım. Çünkü bu güzelim topraklarda, insanların yaşadığı sefaleti ve yoksulluğu biliyorum ve üstelik bunun değişmesinin mümkün olduğunu da biliyorum. Son nefesime kadar bu mücadeleye devam edeceğim.

'Ne Demem Gerekiyorsa Söylerim'

Genel başkanlık benim için böyle hoş bir şey. Dün akşam Kemal Bey ile de gülüştük biraz- hakikaten böyle bir talebim kimseden olmadı. Böyle bir şey de konuşmadık Kemal Bey ile. O sadece bana böyle böyle sordular, ben de böyle böyle dedim dedi. Ben de 'Efendim iyi demişsiniz, sorsunlar bana ne demem gerekiyorsa söylerim' dedim.''

GÜNCEL Haberleri

Hapis cezası alan Fatih Altaylı'dan YouTube kararı: Ara vermişti, rest çekti geri dönüyor
Thüringen’de Büyük Dolandırıcılık: Bilgisayarına Uzaktan Erişim İzni Veren 63 Yaşındaki Adamın 120 Bin Eurosu Buhar Oldu
Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde aile katliamı
Almanlar milli takıma güvenmiyor: 2026 Dünya Kupası için beklenti çok düşük
Almanya’da alkollü sürücü otobanda 40 kilometre ters yönde gitti! Polis güçlükle durdurdu