TÜSİAD Başkanı Orhan Turan duyurdu! Yeni bir açıklama daha yapılacak

Sözcü TV’ye konuşan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, gelen tepkiler üzerine yeni açıklama yapacaklarını açıkladı.

Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras hakkında soruşturma açılması ve AK Partili bazı siyasilerin hedef alması üzerine, TÜSİAD adına yeni bir açıklama yapılması kararlaştırıldı.

Konuya ilişkin TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Sözcü'den Saygı Öztürk'ün, “Açıklamanızdan sonra üyelerinizden ‘Niçin böyle bir açıklama yaptınız, bizleri zor duruma düşürdünüz” yolunda görüşler gelip gelmediği sorusuna, şu karşılığı verdi:

"Olumsuz anlamda böyle bir konuşma geçmedi. Ancak, üyelerimizden, siyasilerin yaptığı ve TÜSİAD’ı eleştiren açıklamalardan üzüntü duyulduğuna ilişkin çok sayıda mesaj geldi. Herkesin bildiği ve konuştuğu konuların TÜSİAD tarafından da gündeme getirildi. Bu konuda yanlış anlamaları da gidermek amacıyla bugün ya da yarın kapsamlı bir açıklama daha yapacağız. Yapacağımız açıklama üzerinde çalışıyoruz."

‘KABUL ETMİYORUZ’

"Bize dönük, ‘Adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yayma’ suçlamasını da kabul etmiyoruz" diyen Turan, şu ifadeleri kullandı:

"Başka bir TÜSİAD yetkilisi de, benzer açıklamaların zaman zaman yapıldığını belirtti, TÜSİAD’ın sicilinin bozuk olduğu yolundaki suçlamaları da asla kabul etmediklerini sözlerine ekledi. TÜSİAD’ın yapacağı yeni açıklamada da, yapılan açıklamanın arkasında oldukları da belirtilecek."

GÜNCEL Haberleri

Kılıçdaroğlu için hazırlıklar başladı! Geri dönüşü için dev toplantı
Tevfik Göksu : CHP'ye oy verenler pişman, AK Parti İstanbul'u geri alacak
En başarılı 5 belediye başkanı! Listede Çerçioğlu var Yavaş yok
Son ankette makas açıldı! CHP 2.parti konumuna düştü
81 İlde Yeni trafik kuralı yürürlükte: Uymayana 75 bin TL ceza var