Yeni Parti Kuruluyor! Muhalefetten 20 Milletvekili Transfer Olacak

Merkez sağa yakın parti ve milletvekillerinin, Meclis'te yeni bir siyasi parti grubu kurmaya hazırlandığı öne sürüldü. Yeni parti kurmaya hazırlanan isimler kim belli oldu.

Ankara kulislerinde, Meclis'te yeni bir grup kurma hazırlığında olan 20 milletvekilinin harekete geçtiği öne sürülüyor. 20 milletvekiline liderlik edecek isim de belli oldu.

Serbestiyet'ten Hilal Köylü'nün haberine göre, merkez sağa yakın parti ve vekillerin yeni bir grup oluşturma planları var. Bu hamlenin arkasındaki isimler Demokrat Partili Cemal Enginyurt ve Salih Uzun.

İLK HEDEF: MECLİS'TE GRUP KURMAK

Merkez sağa yakın birçok vekilin böyle bir arayışta olduğunu belirleyen Enginyurt ve Uzun, merkez sağ kökenli siyasetçileri bir çatı altında toplamak istiyor. İlk hedef, Meclis'te grup kurmak için gereken 20 milletvekilini bir araya getirmek.

SAADET VE GELECEK PARTİLERİ DAĞILABİLİR

Gelecek ve Saadet Partili vekillerin oluşturduğu Saadet grubunun dağılmasının an meselesi olduğu iddiaları da Meclis kulislerinde konuşuluyor. Bu bağlamda dikkatler, Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci’ye çevrildi.

GÜNCEL Haberleri

İsveç’ten Eğitimde Radikal Karar: Okullarda “Ekrana Hayır” Dönemi
Tropikleri Geride Bıraktı: En Fazla Adası Olan Ülke İsveç
Meteorolojiden Uyarı: Almanya’da Şubat Alışılmışın Dışında Ilık Geçebilir
Almanya’da Jobcenter Krizi: Çalışanlar Tükenmişlik Sınırında
AKP'li Şamil Tayyar'dan Enver Aysever'in tutuklanmasına eleştiri