Aybüke Pusat TRT dizisi Teşkilat'dan çıkarıldı

Boykota destek veren oyuncu Aybüke Pusat TRT yapımı ‘Teşkilat’ dizisinin kadrosundan çıkarıldı.

CHP, bazı markalara boykot başlatmıştı. Hafta sonu da vatandaşlar sosyal medyada “2 Nisan’da tüm tüketimi durdur” çağrısı yapmıştı. Boykot kısa sürede gündem olurken, İstanbul başsavcılığı çağrıyı yayanlara ‘nefret ve ayrımcılık’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Boykota çok sayıda ünlü isimden destek gelmişti.

Teşkilat dizisinde oynayan Aybüke Pusat da bu isimlerdendi.

Oyuncu çağrıyı dün Instagram hesabından paylaşmış, sonrasında silmiş, buna karşılık hedef gösterilerek kovulması istenmişti.

‘Kamu yayıncılığı ve mesleki profesyonelliğe aykırı’ymış

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı X‘teki açıklamasında boykotu ‘siyasi bir grubun politik amaçları için sahaya sürdüğü bir çağrı’ olarak niteledi ve ‘buna alet olmanın TRT’nin ilkelerine, kamu yayıncılığı anlayışına ve mesleki profesyonelliğe açıkça aykırılık teşkil ettiğini’ öne sürdü.

Açıklamanın devamındaysa şöyle dendi: “Bu bağlamda TRT1’de yayınlanan Teşkilat dizisinde rol alan bir oyuncunun paylaşımları TRT’nin kurumsal ilkeleri ile asla bağdaşmamaktadır. Teşkilat dizisi izleyicilerini de hayal kırıklığına uğratan paylaşımlar nedeniyle söz konusu kişi diziden çıkarılmıştır.

Dizinin stok bölümleri çekilmiş olmasına rağmen, dizinin senaryosunda revizeye gidilecektir.Benzeri durumlar için de gerekli adımların atılacağından kimsenin şüphesi olmasın.”   

TV VE DİZİLER Haberleri

İnci Taneleri dizisinden kötü haber! Kadrodan iki isim çıktı
Final İddiaları Ortaya Atılmıştı: Aşk ve Gözyaşı'nda Üzücü Gelişme
TV100'ün işten çıkardığı sunucu Ebru Baki'nin yeni kanalı belli oldu
Kral Kaybederse dizisinin reytingleri çakıldı! Dizide 3 veda birden
ATV dizisinden Mert Yazıcıoğlu servet kazanacak! Ömür boyu çalışmayabilir