5.1'lik Denizli Depremi Sonrası Ahmet Ercan'dan büyük deprem uyarısı

Sabah saatlerinde Denizli'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Son dakika - 5.1’lik sarsıntının ardından daha büyük bir depremin yaşanıp yaşanmayacağının bilinemeyeceğini ifade eden Ercan, açıklamasına "Bu kesim her zaman için M7 dolayında deprem üretmeye yatkındır" notunu düştü.

Prof. Dr. Ercan paylaşımında, "Denizli Buldan Yenicekent’te bugün 09.21’de, 7.5 km odak derinliğinde M5.1 büyüklüğünde küçük boyutlu bir deprem olmuştur. Denizli Pamukkale Çukuru içindeki bu deprem, Gediz ana kırığı ile Büyük Menderes kırıklarının kesim yerine çok yakındır. Bu kesim her zaman için M7 dolayında deprem üretmeye yatkındır" ifadelerini kullandı.

“DAHA BÜYÜK DEPREMİN GELİP GELMEYECEĞİ SÖYLENEMEZ”


Depremin büyüklüğüne ilişkin de değerlendirmede bulunan Ercan, "M5.1 büyüklüğündeki deprem bölgede yığma köy evleri ile ağıllar dışında yıkıcı değildir. Bunun arkasından daha büyük bir depremin gelip gelmeyeceği söylenemez. Bölgedeki jeotermal olanlar bu depremlerin varlığıyla ısınmaktadır" yorumunda bulundu.

YEREL Haberleri

4 ilde denize girmek yasaklandı
Narlıdere Belediyesi'nden yağış öncesi güvenlik hamlesi: Kaygan yokuşlarda çalışma sürüyor
Çiğli Belediyesi'nde İngilizce kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi
Balçova'nın yıllardır beklediği otopark hizmete açıldı: Araçtan inen doğrudan metroya geçiyor
İzmir'in ulaşım modeli uluslararası alanda büyük takdir topladı