Ankara'da Kültür Kaçakçılarına Darbe! 10 Milyonluk El Yazmaları Ele Geçirildi

Ankara'da düzenlenen başarılı bir operasyonla, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan iki adet el yazması kitap ele geçirildi.

Kültür ve tabiat varlıklarının korunması için yürütülen çalışmalar kapsamında, Ankara'da önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Beypazarı'nda gerçekleştirilen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan iki adet el yazması kitap ele geçirildi. 

Alınan bilgiye göre, Ankara İl Jandarma Komutanlığı, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışma yaptı. Bu kapsamda, Beypazarı ilçesinde A.K. ve İ.D'nin müşteri arayışında olduğu, ele geçirdiği tarihi eserleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edeceği bilgisi alındı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan, deri üzerine İbranice el yazması olduğu değerlendirilen 2 kitap ele geçirildi.

Konuya ilişkin yakalanan 2 kişi hakkında ise adli işlem başlatıldı.

YEREL Haberleri

Eskiden orta sınıfın gözdesiydi! Şimdilerde zenginlerin tercihi olan tatil cenneti
Şanlıurfa’da İl Olmaya En Yakın İlçe Hangisi? İşte Kulislere Sızan İlçe
İzmir’in en gözde ilçesiydi! Artık afet bölgesi ilan edildi
Gaziantep’te banklar kırıldı tepkiler büyüyor
Pahalılık Bodrum'u vurdu! "İğne atsan yere düşmez" denilen Bodrum'un işte son durumu...