Bartın'da Çevre Felaketi: Vahşi Depolama Alanı Doldu, Çöpler Irmağa Karıştı!

Bartın'da çöplerin yola taşmasıyla birlikte ilginç bir manzara ortaya çıktı. Günlük ortalama 150 ton çöpün atıldığı vahşi depolama alanının kapasitesi aşıldı ve çöpler, Boğaz Mahallesi'ne ulaşan yolu kapattı.

Bartın'da yaşanan çöp krizi, çevre felaketinin eşiğine gelindiğini bir kez daha gösterdi. Karasu köyü İnkumu tatil beldesi tepesinde bulunan vahşi depolama alanının dolmasıyla birlikte çöpler yola taştı, ulaşım durma noktasına geldi ve kirli sular Bartın Irmağı'na karıştı.

AA'nın haberine göre, Karasu köyü İnkumu tatil beldesi tepesinde bulunan, kent merkezi ile ilçe ve beldeler olmak üzere 8 belediye ve İl Özel İdaresince köylerden toplanan çöplerin atıldığı vahşi depolama alanının dolması nedeniyle bölgeye ulaşımın sağlandığı yaklaşık 1 kilometrelik yolda çöp yığınları oluştu.

Boğaz Mahallesi'ne ulaşan yolun kapandığı ve Bartın Irmağı mevkisine kadar gelen çöp yığınlarından akan sıvıların da yağmur sularıyla ırmağa karıştığı görüldü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, günlük yaklaşık 150 ton çöpün taşındığı alanda vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine inceleme başlattı. Çöplerin iş makinesi yardımıyla kenar bölgelere alınarak yolun açılmaya çalışıldığı bölgedeki kirlilik havadan da görüntülendi.

YEREL Haberleri

Güzelliğiyle herkesi hayran bırakan ilçe! Üstelik iki bölgeyi birbirine bağlıyor
Türkiye’de ucuz yaşamın adresi olan iller belli oldu! İşte en ucuz şehirlerin listesi
Emeklilerin hayran kaldığı il! Ankara, İstanbul ve Bursa'ya çok yakın
İstanbul Büyükşehir Belediyesi duyurdu : Herkes için ücretsiz olacak
Üsküplü şefin kuru fasulyeye lezzet veren sırrı! Gaz yapmaması için 1 damla tencereye ekleyin