İSU'dan Çağrı: Su İhtiyacı Tehdit Altında, Kuraklık Kapıda

Kocaeli'nde su kaynakları hızla tükeniyor. Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi kritik seviyeye indi. İSU, vatandaşları suya tasarruf etmeye çağırıyor.

Geçtiğimiz yıllara göre önemli ölçüde azalan yağışlar ve artan su tüketimi, Kocaeli'nin su kaynaklarını tehdit ediyor. Özellikle Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesinin yüzde 30'lara düşmesi, yetkilileri alarma geçirdi.

İSU Genel Müdürlüğü verilerine göre, Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 30'a düştü. Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan bu barajda, şu anda 15 milyon 370 bin metreküp su bulunuyor. Barajın toplam kapasitesi 51 milyon metreküp olup, geçen yılın eylül ayında doluluk oranı yüzde 53 ile 27 milyon 30 bin metreküp olarak kaydedilmişti.

İSU Genel Müdürlüğü, su seviyesinin hızla düşmesi üzerine sosyal medya hesaplarından bir mesaj paylaştı:

“Su kaynaklarımızı korumak için her damlanın değerini bilelim. Tasarrufla geleceğimizi güvence altına alalım.”

YEREL Haberleri

İzmir'e gelenlerin hayran kaldığı yerleşke: Manzarası büyülüyor
Çerçioğlu'ndan ilginç bahane! "Konserimi Fenerbahçe boş bıraktı"
İzmir’deki 220 Kişilik Saip Köyü: Emeklilerin Yeni Rotası Oldu
İzmir’in kıyısında Anadolu köy kültürü: Bu Muhteşem Köyün Nüfusu sadece 535 kişi
Engelli dostu mavi bayraklı plaj! Seferihisar’da tatilcilerin uğrak noktası