Geceleri sık sık alarm çalmış gibi uyanıyorsanız bu doğal yöntemler sizi mışıl mışıl uyutacak!
Uyku kalitesi genel sağlığı yakından ilgilendiren bir konu ve uykumuz ne kadar verimsiz olursa sağlığımız da o kadar bozuluyor. Siz de geceleri sık sık alarm çalmış gibi uyanıyorsanız bu doğal yöntemler sizi mışıl mışıl uyutacak!

Sağlığımız için düzenli gece uykusu almamız şart. Bazı geceler uykumuz kaçıyor olabilir. Ama bu uykusuz geceler sık sık gerçekleşiyorsa bir sorun var demektir. Birkaç gece aynı anda uyanıp uykuyu böldüysek, vücudun bu dönemleri yeni bir alışkanlık olarak kaydetmesi tehlikesi vardır. Bu nedenle, bu sorunun giderilmesi gerekir.
Dinlenmek ve vücuda yenilenmesi için zaman tanımak ortalama 7 ila 8 saat sürer. Bir stres, endişe veya bunalım dönemi yaşıyorsak, saat sayısının azalması ve uykunun sürekli olmaması mümkündür. Bu, kaygıyı artırabilir ve gün içinde gerginlik ve dikkat sorunlarına yol açabilir.
Orta dereceli sporlara katılmak, heyecan verici maddelerden kaçınmak ve dengeli bir diyet seçmek, akşam yemeğinde yağ ve şeker almaktan kaçınmak sorunu gidermeye yardımcı olabilir.
GECELERİ SIK SIK ALARM ÇALMIŞ GİBİ UYANIYORSANIZ BU DOĞAL YÖNTEMLER SİZİ MIŞIL MIŞIL UYUTACAK!
Yaşam tarzımızı değiştirerek 2 veya 3'teki gece uyanışları azaltabilirsiniz, ayrıca bazı doğal ilaçlar çok değerli bir yardım olabilir. Genellikle bir doktora gittiğimizde bize melatonin içeren ilaçlar reçete edilir. Melatonin uyku-uyanıklık ritmini düzenleyen ve etkileri uyumamıza yardımcı olan bir hormondur. Bu ürünler, rahatlamaya yardımcı olan papatya, çarkıfelek ve kediotu içeren ürünlerden farklıdır.
Kediotu sık uyanmayı önlemek için çok yararlı bir çözüm sunar. Bu bitkinin sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi, valerenik asitlerin varlığı sayesinde sürekli uyku kesintilerini önlememize yardımcı olur.
Bununla birlikte, uyku eksikliği vücuttaki magnezyum eksikliğinden de kaynaklanabilir. Magnezyum, dinlenme ile ilgili olduğu söylenen ve ceviz, badem, antepfıstığı gibi birçok gıdada bulunan bir mineraldir. Bununla birlikte, takviyelerin olası kullanımı için profesyonel bir beslenme uzmanına başvurmak her zaman daha iyidir .
Hızlı bir şekilde uykuya dalmak ve yatakta yuvarlanıp bizi daha fazla yormamak için rahatlatıcı bitkilerin etkisi nefes almakla da sağlanabilir. Nefes egzersizlerini aynı hızda tekrarlamak, uykuya dalana kadar bizi sakinleştirebilir. Doktorlar genellikle 4'e kadar sayarak burnunuzdan nefes almanızı, 7 saniye nefesinizi tutmanızı ve 8 saniye havayı vermenizi önerir. Bu, organizmanın içinde parasempatik sinir sistemi üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahip olacak kesin bir miktarda oksijen oluşturacaktır.
Askeri eğitim ise çok etkili olacak ve melatonin veya kediotu aldıktan sonra izlenebilecek bir yöntem öğretir. Bu, yoga derslerinde sıklıkla kullanılan bir dizidir. Yüz kaslarınızı gevşetmeye başlayın, ardından omuzlarınızı düşürün ve kollarınızı ve ellerinizi bırakın. Yavaş nefes alıp göğsü gevşetin. Nefes almaya odaklanarak zihnimizi temizleyin ve uykuya dalın!