Hurmayı bugüne dek hep yanlış tüketmişiz hurmanın en faydalı hali

Hurma tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli uyarı. Çok sayıda beslenme uzmanı harika besin hurma hakkında uyarıyor. Türk mutfağında özellikle Ramazan ayında eksik olmayan hurmayla ilgili uyarı

Hurmayı bugüne dek hep yanlış tüketmişiz hurmanın en faydalı hali
Yayınlanma Tarihi : 27 Nisan 2022 17:59

Hurma herkesin çok sevdiği bir lezzet. Kimi zaman çay kimi zaman kahve yanında tükettiğimiz bu harika besin başlı başına bir mucize. Daha çok İran ve Ortadoğu ülkelerinde tüketilen Hurma, Türkiye'de de özellikle Ramazan ayında çokça tüketiliyor.

Avrupa ülkelerinin bir çoğunda raflardan yaz kış hurma eksik olmuyor. Hurmanın çok faydalı bir besin olduğu biliniyor.

Bir çok ev hanımı kek ya da pasta yaparken şeker kullanmak yerine hurma kullanmayı da tercih ediyor. Hurma hakkında kimsenin bugüne kadar pek bilmediği bazı bilgiler ortaya çıktı. 

Boldhaber.com tarafından yayınlanan bir haberde hurma tüketirken dikkat edilmesi gerekilen bilgilere yer  verildi. Hurma tüketirken mutlaka aklınızda bulunması gereken bilgiler.

Ramazan ayında çok sayıda kişi orucunu hurma ile açmaktadır. Bu geleneksel bir alışkanlıktır. Hurma mucizevi bir meyvedir. Faydaları saymakla bitmeyen hurma sadece ülkemizde değil Avrupa ülkelerinde de çokça tüketilmektedir.

TAM BİR SAĞLIK DEPOSU

Hurmanın faydaları ise saymakla bitmez. Hurmanın bol vitamin deposu olduğu bilinmektedir. C, B1, B2 ve A vitamini açısından zengin olan hurma aynı zamanda da diş çürümelerini önlemektedir. Bağışıklık sistemini güçlendiren hurma bir çok açıdan faydalı bir besindir.

DOĞAL ÖDEM SÖKÜCÜ

Hurmanın doğal bir ödem sökücü olduğu ortaya çıktı. Bugüne dek çok sayıda kişinin bilmediği bir sırrı vereceğiz.

Bir bardak su içerisine dört adet hurmayı ekleyin. Ağzını bir çay tabağı ile kapatın. Yaklaşık 1 saat beklettikten sonra suyu için ve hurmaları tüketin.

Bu yöntemle vücudunuzdaki fazla ödem vücuttan atılacaktır.

Hurmayı bu şekilde tüketirseniz midenize de büyük faydaları bulunmaktadır. Midedeki yangıyı kaldırdığı gibi aynı zamanda da kabızlık ve hazımsızlığı da önleyecektir.

Hurmayı ayrıca sadece Ramazan aylarında değil normal zamanlarda da tüketmeniz gerekmektedir. Hurma en faydalı besinlerden biri olduğu gibi cilt güzelliğinde de önemli rol oynamaktadır.

GÜNDE KAÇ TANE YENİLMELİ?

Hurma tüketmek için herhangi bir sayı yoktur. Ancak 6 ya da 7'den fazla hurma tüketmeniz önerilmez. Her şeyin fazlasının zararı olduğu gibi çok fazla hurma tüketmekte zararlı olabilir.

Ayrıca hurmayı yoğurtla da karıştırıp yerseniz bu da sağlık açısından çok doğru bir seçenek olacaktır.

Hurmayı saklarken bilmeniz gereken önemli uyarı: Hurmayı paketli bir şekilde aldıktan sonra mutlaka bir cam kavanoz içerisinde güneş almayan bir dolap içerisinde ya da çekmece içerisinde muhafaza edin. Güneşte bekletilen hurma eriyecek ve zararlı hale gelecektir. Aynı zamanda hurmayı sakın buzdolabına koymayın. Buzdolabına konulan hurma şekerlenecek ve zararlı hale gelecektir. Hurmanın tam anlamıyla besin değerinin yok olmaması için güneş almayan bir ortamda muhafaza etmeniz yeterli olacaktır. 

Hurmanın küçük olanları değil de büyük olanlarının daha faydalı olduğu bilinmektedir. Son derece doyurucu bir besin olan hurma yeryüzündeki en şifalı besinlerden biridir. 

İlgili Haberler