Yemek öncesi 2 yemek kaşığı yeterli oluyor! Çünkü Lahana turşu suyu o sorunu geçiriyor

Lahana dünyanın en sağlıklı gıdalarından biri olarak gösteriliyor. Lahana suyunun faydaları ise şaşırtıyor. Özellikle yemek öncesi 2 yemek kaşığı lahana turşusunun suyundan içmek vücudu adeta temizliyor

Yemek öncesi 2 yemek kaşığı yeterli oluyor! Çünkü Lahana turşu suyu o sorunu geçiriyor
Yayınlanma Tarihi : 26 Mart 2022 02:44

Midemiz en hassas organlarımızdandır. Midemizde oluşan bir sorun önce bağırsaklarımızı ardından da beynimizi etkilemektedir. Bir çok araştırmada beyin ve bağırsakların bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştır.

Bu yüzden bağırsaklarımıza vücudumuzun ikinci beyni denilmektedir. Midemizi korumak için ise bazı uyarılara dikkat etmemiz gerekmektedir.

Milliyet gazetesinin Pembenar ekinde yayınlanan bir içerikte midemizi sağlıklı hale getirecek öneriler paylaşıldı. 7 maddede sıralanan öneriler gerçekten de işe yarayan önerilerden oluşuyor.

Eğer hassas bir mideye sahipseniz ve midenizi korumak istiyorsanız bu 7 maddeye mutlaka dikkat edin. 

1-HER YEMEKTEN ÖNCE ELMA SİRKESİ İÇEBİLİRSİNİZ

Her yemekten önce mümkünse 1 ya da 2 yemek kaşığı elma sirkesi içilmeli. Fermente elma sirkesi mide yanmasını giderip azalan mide enzimini yerine koyar. Aynı zamanda doğal bir dezenfektan olduğu için besinlerle alınan bakterileri de yok eder.

2-KIRMIZI PANCAR MİDE ASİDİNİ DENGELEMEKTEDİR

Haşlanmış ya da fermente edilmiş kırmızı pancar, mide asidi olan betain Hcl için en iyi kaynaktır. Kırmızı pancar, safra asitlerini de uyaracağından kabızlığa çok iyi gelir. Hatta haşlanmış pancarı elma sirkesiyle birlikte tüketmek de fermente edemeyenler için çok kısa ve net çözümdür.

3-YEMEK ÖNCESİ VE YEMEK BOYUNCA SU İÇMEMEK GEREKİYOR

Yemeğe 15 dakika kala su tüketimini sonlandırın. Yemek boyunca ve yemekten 1 saat sonrasına kadar su içmeyin. Düşük mide asidi hazmı zorlarken onun, su ya da diğer sıvılar tarafından seyreltilmesi, hazmı daha da zorlaştırır.

4-LOKMALARINIZI 8-9 KEZ ÇİĞNEMEYE DİKKAT EDİN

Lokmalar mutlaka iyice çiğnenmeli, her lokma için bu sayı 8-9 kez olmalı. İyice çiğnenen besinlerin sindirimi kolaylaşır ve beyin, tokluk hissini daha çabuk kavrar.

5-AKŞAM ÇİĞ SALATA TÜKETMEMELİSİNİZ

Akşam öğününde salata tüketilmemeli. Çiğ sebze ve meyvelerin hazmı zor olur. Bu sebeple daha çabuk sindirilebilen buharda pişirilmiş sebze, zeytinyağlı sebze, avokado ya da fermente sebzeler tercih edilmeli.

6-LAHANA TURŞUSUNUN SUYUNDAN TÜKETİN

Ev yapımı fermente gıdalar sindirime yardımcı olan, bağırsak florasını güçlendiren ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren önemli probiyotik besinlerdendir. Evde fermente edilmiş lahana turşusu suyu aynı sirke kullanımındaki gibi yemekten önce 1 ya da 2 yemek kaşığı içilebilir.

Turşu suyunun diğer faydaları arasında '' Vücudun su tutmasını sağlaması, mide bulantısına iyi gelmesi, kas ağrılarını azaltması'' gibi özellikleri yer almaktadır. Ayrıca uzmanlara göre turşu suyu bağışıklık sistemini güçlendirmekte usta bir besindir. Turşu suyunun boğaz enfeksiyona da iyi geldiği bilinmektedir. Bu yüzden kış aylarında bolca tüketmek gerekmektedir. Ancak organik evde yapılan turşuların suyundan tüketmeye dikkat etmeniz gerekmektedir. 

7-HAMUR İŞİ VE MAYALI ÜRÜNLERİ KONTRÜLLÜ TÜKETİN

Beslenme düzeninde hamur işi ve mayalı karbonhidrat grubu azaltılmalı, protein içeren besinler daha çok tüketilmeli.

MİDEYE ZARAR VEREN ALIŞKANLIKLARI TERK EDİN

Ayrıca mideye zarar veren alışkanlıkları da terk etmek gerekiyor. Örneğin kızartılmış yiyecekleri ölçülü tüketmek gerekiyor. Kızartılmış yiyecekler sadece mideye zarar vermiyor. Aynı zamanda karaciğerin de tükenmesine yol açıyor.

Bu yüzden karaciğerimize zarar veren kızartılmış yiyeceklerden de uzak durmakta fayda var. Midenizi korumak istiyorsanız bu uyarılara kulak verin ve arkadaşlarınızla bu bilgileri paylaşmayı ihmal etmeyin. 

İlgili Haberler