Emekli bayram ikramiyelerinin ödeme tarihi açıklandı! Bu sıraya göre ödeniyor

Milyonlarca emeklinin odaklandığı bayram ikramiyelerinin ödenme tarihi belli oldu

Emekli bayram ikramiyelerinin ödeme tarihi açıklandı! Bu sıraya göre ödeniyor
Yayınlanma Tarihi : 14 Mart 2024 07:04

Emeklilere Ramazan bayramı için 3000 TL ödeme yapılacak. Emeklilerin maaşlarına ek olarak yapılacak olan bu ödemenin ne zaman yapılacağı büyük merak konusuydu.

Gunboyugazetesi.com.tr sitesi tarafından paylaşılan haberde; Emeklilere ödenecek olan bayram ikramiyesinin detayları paylaşıldı.

İşte emekli bayram ikramiyesine dair tüm detaylar

BAYRAMDAN ÖNCE HESAPLARA YATACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını açıkladı. 

Bakan Işıkhan'ın verdiği bilgiye göre, emekli bayram ikramiyeleri bayramdan önce hesaplara yatırılacak.

Milyonlarca emekli için Ramazan Bayramı'nın ilk günü Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 10 Nisan'a gelmeden ikramiyelerin hesaplara yatacağı düşünülüyor.


EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU

Bu doğrultuda, bayramdan önceki hafta, yani 1-9 Nisan tarihleri arasında SSK ve Bağkur kapsamındaki tüm emeklilerin ikramiyelerinin hesaplara yatması bekleniyor.

EMEKLİLERE ÖDENEN İKRAMİYEDEN KİMLER FAYDALANABİLİR? 

SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahiplerinin 3 bin TL ikramiye alacağı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Etiketler :