2024 ABD Başkanlık Seçimleri Tahmini: Donald Trump Yeniden Başkan Seçilir Mi?

ABD'de yapılan güncel bir başkanlık seçim çalışmasına göre, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın Demokrat rakibi Joe Biden'a az bir farkla üstünlük sağlayarak seçimleri kazanıyor.

2024 ABD Başkanlık Seçimleri Tahmini: Donald Trump Yeniden Başkan Seçilir Mi?
Yayınlanma Tarihi : 29 Mayıs 2024 19:46

The Hill'in yayımladığı bir çalışmaya göre, Trump'ın Beyaz Saray'a dönme ihtimali yüzde 58 olarak belirlenirken, Biden'ın başkanlık seçimlerini kazanma ve 2. dönemine devam etme olasılığı yüzde 42'de kaldı. Aynı çalışma, Trump'ın kritik eyaletlerde de Biden'ın az farkla önünde olduğunu ortaya koydu.

Diğer anket sonuçları da Trump'ın az farkla Biden'ın önünde olduğunu ve 5 Kasım'daki başkanlık yarışını kazanmaya bir adım daha yakın olduğunu gösteriyor. Kongre yarışlarında da Cumhuriyetçilerin kısmi bir farkla önde oldukları belirtiliyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Aynı çalışma, Cumhuriyetçilerin Senato'da çoğunluğu kazanma olasılığını yüzde 80, Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elde etme olasılığını ise yüzde 64 olarak belirledi.

The Hill, çalışmada 2020'deki başkanlık ve Kongre seçimleriyle 2022'deki Kongre ara seçimleri sonuçlarının güncel yasa değişiklikleriyle birlikte değerlendirildiğini ve 200'den fazla unsurun kullanıldığını belirtti.

ABD'de yapılan güncel anketlerde de Trump'ın az farkla Biden'ın önünde olduğu ve 5 Kasım'daki başkanlık yarışını kazanmaya bir adım daha yakın olduğu görünüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :