23 projede imzası vardı! Dev firma iflas etti

Ankara merkezli RH Tasarım Proje, 23 farklı projede imzası bulunan bir firma olarak sektörde adından sıkça söz ettirmekteydi.

23 projede imzası vardı! Dev firma iflas etti
Yayınlanma Tarihi : 08 Şubat 2024 23:35

. Ancak maalesef ki, bu önemli firma iflas etti. 7 yıl önce kurulan ve dünyaca ünlü markaların banyo ürünlerini satan RH Tasarım Proje'nin iflası sektörde büyük yankı uyandırdı. Firmanın iflası, sektördeki dengeleri değiştirecek önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. 

Merhaba Haber ve Yenicaggazetesi.com.tr sitesindeki habere göre; Franke, Vitra, Artema, VitrA Fix ve Villeroy Boch gibi markaların mağazasında yer aldığı firma, 2017 yılında kurulmuştu. Kısa sürede büyüyen ve tanınan firma, A City AVM, Emporia AVM, Nesibe Aydın Koleji, Tuna Panorama ve Metal İş Sendikası Binası gibi 23 önemli projeye ürün sağlamıştı.

Ancak firma, küresel ekonomik kriz, ticaretin değişen koşulları ve koronavirüs pandemisinin etkisiyle zor duruma düştü.


Bankalardan kredi alarak borçlarını ertelemeye çalışsa da, Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırmasıyla bu da mümkün olmadı.

Sonunda firma, Türkiye ve dünya çapında pek çok firmanın başına gelen iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, 24/01/2024 tarihinde saat 11:32’de firmanın iflasına karar verdi. Bu karar, banyo sektöründe büyük bir şok yarattı.