Ekonomist Atilla Yeşilada para kazandıracak asıl formülü açıkladı

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, yatırım yapmak isteyen vatandaşları uyardı. Atilla Yeşilada'nın açıklamaları herkesi çok şaşırttı.

Ekonomist Atilla Yeşilada para kazandıracak asıl formülü açıkladı
Yayınlanma Tarihi : 10 Mart 2024 18:10

Türk lirası eşi benzeri görülmemiş bir değer kaybı yaşıyor. Bu durum ekonomistlerin de dikkatini çekiyor. Vatandaş aldığı maaşın enflasyon karşısında erimesinden şikayetçi. Birçok vatandaş ise geçimini kredi kartlarıyla sağlıyor. Son dönemde medyada kredi kartlarıyla ilgili çeşitli iddialar gündemden düşmüyor.

Yeni bir iddia daha gündeme geldi!

Kredi kartlarındaki faizlerin artırılacağı öne sürülüyor. Seçim sonrasında kredi kartlarına düzenleme geleceğine dair iddialar ekonomistlerin gündeminden düşmüyor.

Yeniçağ gazetesinde Atilla Yeşilada'nın yaptığı açıklamalara yer verildi. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in uyguladığı ekonomi programına dair konuştu ve enflasyon konusunda zorluklar yaşandığını söyledi.

Şimşek'in ekonomi programının kredi hacmini kontrol altına aldığını belirten Yeşilada, CDS (Kredi Risk Primi) oranlarının düştüğünü, dış borçlanmanın yeniden başladığını ve bu yıl Dünya Bankası gibi çok uluslu bankalardan 20 milyar dolar civarında proje kredisi alınacağını söyledi.

Söz konusu gelişmelerin önemli olduğunu vurgulayan Yeşilada, ayrıca dış ticaretin dengelendiğini ve cari açığın muhtemelen yüzde 33 oranında azalacağını belirtti.

Halk için önemli olanın 'peynirin fiyatı' gibi temel yaşam maliyetlerinin artışı olduğunu belirttikten sonra enflasyon ve hayat pahalılığına dikkat çekti.

Orta Vadeli Program'ın en zayıf noktasının 'enflasyon' olduğunu ileri süren Yeşilada, kredi kartı harcamalarındaki artışın da kontrol altına alınması gerektiğinin altını çizdi.

Yeşilada'nın "Mesele Ekonomi" adlı Youtube kanalında ve kendi sosyal medya platformundaki açıklamalarından bazı detaylar şu şekilde:

"SAMİMİ SÖYLÜYORUM ÇOK KÖTÜ OYACAKLAR HEPİNİZİ"

Kredi kartları üzerine kesin bir 'güzellik' yapacaklar. Samimi söylüyorum ve kredi kartı borcuyla yaşayanları uyarıyorum: Çok kötü oyacaklar hepinizi. Çünkü başka çareleri yok.

383274-814x458.jpg

Her anlamda kredi kartıyla tüketim çılgınlığını durdurmaları gerekiyor. Bu, toplumun ruh sağlığı açısından da şart.

"KREDİ KARTLARINA KISITLAMA GELEBİLİR"

Kredi kartında taksit ya kaldırılacak ya azaltılacak, Mallara göre taksit konusunda kısıtlama gelebilir.
Kredi kartı faizleri artabilir ama bir şekilde kredi kartı çılgınlığının durdurulması gerekiyor.

İlgili Haberler
Etiketler :