HSBC hangi şubelerini kapattı? İşte HSBC'nin kapatılan şubeleri

HSBC Türkiye’deki 23 şubesini kapatma kararı. aldı. HSBC Türkiye’deki kapatılan şubeleri belli oldu

HSBC hangi şubelerini kapattı? İşte HSBC'nin kapatılan şubeleri
Yayınlanma Tarihi : 04 Şubat 2024 13:17

Bloomberg’in soruları üzerine bankadan yazılı açıklama geldi. Bloomberg HT’nin haberine göre açıklama şöyle:

“Birikim yönetimi ve bireysel bankacılık alanındaki faaliyetlerimizi önümüzdeki büyüme fırsatlarından daha da iyi yararlanabilmek üzere yeniden tasarlarken, kurumsal ve küresel bankacılıkta odağımızı ve hizmetlerimizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz.”

Açıklamanın devamında “Aldığımız aksiyonlar etkinliğimizi artıracak, faaliyetlerimizi optimize edecek ve müşterilerimize Türkiye’deki 44 şubemizle en iyi bankacılık hizmetini sunmamızı destekleyecek” dendi.

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, eylül itibarıyla bankanın 67 şubesi ve bin 712 çalışanı bulunuyordu. Banka açıklamasında yeni düzenlemeler sonrası çalışan sayısının nasıl etkileneceği belirtilmedi.

Türkiye’de 67 şube ile 1.712 çalışanı bulunan HSBC, şubeleri kapatılan illeri de açıkladı. Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Mersin, Muğla, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van. Sayılan söz konusu illerden bazılarında birden fazla şubenin kapatılacağı ifade ediliyor.