Satışına karar verilen Türk gıda devi iflas etti ''Kelepir fiyata gidiyor''

Çınar Konserve ve Şekerleme Turistik Tesisleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, ekonomik zorluklar nedeniyle iflasını vermek zorunda kalmıştı. Dev şirket satılacak

Satışına karar verilen Türk gıda devi iflas etti ''Kelepir fiyata gidiyor''
Yayınlanma Tarihi : 29 Mart 2024 23:13

İflas haberleri gelmeye devam ediyor. Çok sayıda şirket ekonomik zorluklar nedeniyle kepenk indirmek zorunda kalıyor. Yeni bir iflas haberi daha geldi. Dev şirketin  iflas etmesi ekonomi basınında da yayımlandı. 

BURSA MERKEZLİ DEV ŞİRKET İFLAS ETTİ

Yenicaggazetesi.com.tr'nin haberine göre; Özellikle gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketler, mali zorluklarla boğuşuyor. Bursa merkezli uzun yıllardır faaliyet gösteren Çınar Konserve ve Şekerleme de bu şirketlerden biri. Kriz nedeniyle iflasa sürüklenen şirket, sektördeki zorlu rekabet ortamı ve artan maliyetlerle başa çıkamadı.

ŞİRKETİN SATIŞ FİYATI HERKESİ ÇOK ŞAŞIRTTI

Şirketin isim hakkı 300 bin TL bedel ile satışa çıktı. Marka hakkı için teklifler 25 Mart'a kadar kabul edilecek.

İflas Dairesi, söz konusu satış ilanını, "1 Adet marka, 91/005249 ( 127856 ) Seri Numaralı91/005249 ( 127856 )sayıyla tescilli" ifadeleriyle paylaştı.

Öte yandan borsada yüzde 82 değer kaybeden Express adlı giyim markası da iflas ediyor. Şirketin borcunun 280 milyon dolar olduğu öğrenildi.

2-we2p.jpg