SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli zammı için beklenen tarihi açıkladı

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, maaşlarına zam bekleyen emeklilere tarih vererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu

SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli zammı için beklenen tarihi açıkladı
Yayınlanma Tarihi : 17 Mart 2024 23:07

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Youtube canlı yayınında yaptığı açıklama ile maaşlarına zam bekleyen emeklilere net tarih verdi.

Kamusonhaber.com.tr'nin aktardığı habere göre; Birçok emekli maaşının en azından asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep ediyor.

10 bin TL emekli maaşının yeterli olmadığını savunan milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zammı yakından takip ediyor.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'a göre ise emekli maaşlarına seçim öncesinde zam yapılması pek mümkün görünmüyor.

Peki emekli maaşlarına en erken ne zaman zam yapılabilir? 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamalarından işte bazı bölümler

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maşalarının en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğine vurgu yaparak Nisan ve Mayıs aylarına dikkat çekti.

Seçim sonrası hükümetin Temmuz ayına kadar bekleyip beklemeyeceğini netleşeceğini belirten Erdursun “Bundan sonra gözler Temmuz'a çevrilecek. Emekli aylıklarında minimum olması gereken rakam asgari ücretin üstünde olmasıdır. Asgari ücret ortalama ücret oldu. Emekli aylığının ortalaması bunun üstüne çıkmalı. Temmuz ayında ne olacağını göreceğiz. Seçim sonrasında mart ayı enflasyonu açıklandığında Temmuz ayını bekleyip beklemeyeceklerini göstergesi olacak. Emekli aylıklarında gözler Nisan ve Mayıs ayında olacak diye düşünüyorum." dedi.

Etiketler :