Yarı Yıl Tatili Otobüs Bileti Satışlarını Artırdı

Enuygun Otobüs İş Geliştirme Müdürü Sağlam, 15 günlük yarı yıl tatilinin başlamasıyla otobüs bileti satışlarının yüzde 525 arttığını belirterek, en çok tercih edilen rotaları paylaştı.

Yarı Yıl Tatili Otobüs Bileti Satışlarını Artırdı
Yayınlanma Tarihi : 20 Ocak 2024 00:18

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Seyahat Platformu Enuygun’un yaptığı açıklamaya göre, sömestir tatilinin gelişiyle birlikte otobüs bileti satışları ve aramaları arttı.

Sömestr tatili için son iki haftada satılan otobüs bileti sayısı önceki iki haftalık döneme göre yüzde 525 arttı.

Şirket verilerine göre sömestr tatili için en çok otobüs bileti alınan ilk 5 rota, İzmir - Ankara, Ankara - İzmir, İzmir - Esenler, Ankara - Adana ve Esenler - İzmir oldu.

En çok otobüs biletinin alındığı destinasyon ise Ankara oldu. Veriler sepetlerin yüzde 70'inin tek kişilik olduğunu gösteriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Otobüs İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, "Otobüs bileti satışlarının son iki haftada 5,5 kata yakın artması çok normal çünkü tüketiciler otobüs biletlerini almayı genelde son ana bırakıyor. Tatil bugün başlıyor olsa da otobüs biletini almayı son güne bırakan kişilerin olmasını ve satışlarımızın bugün de artmaya devam etmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :