AKP ve MHP desteğiyle seçildi: Etimesgut'ta başkanvekilliği yarışını CHP kazandı

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun görevden uzaklaştırılmasının ardından yapılan başkanvekilliği seçimini AKP ve MHP üyelerinin desteğiyle CHP'li Seda Dilber kazandı.

AKP ve MHP desteğiyle seçildi: Etimesgut'ta başkanvekilliği yarışını CHP kazandı
Yayınlanma Tarihi : 11 Ağustos 2026 00:21

Tutuklanmasının ardından görevden uzaklaştırılan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun yerine geçecek başkanvekilini belirlemek üzere Etimesgut Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. YENİ Parti adayı Memet Özdemir ile CHP adayı Seda Dilber’in yarıştığı seçimlerde ilk üç tur boyunca gerekli oy çoğunluğuna ulaşılamadı.

İlk turlarda boş oy kullanan Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP’li meclis üyeleri, son turda CHP adayı Seda Dilber lehine oy kullanmasıyla Dilber, 21 oy alarak Etimesgut Belediyesi Başkanvekili seçildi.

seda-dilber.jpg

''CHP Adayına Kazandırdınız Ne Oldu?''

Seçim sonrası AKP’li Şamil Tayyar, Dilber'in Beşikçioğlu'na destek açıklamalarını hatırlatarak CHP adayına destek veren AKP ve MHP'li meclis üyelerine sert tepki gösterdi.

Tayyar, Dilber'i destekleyen ve kazanmasını sağlayan AKP'li ve MHP'li meclis üyelerine "CHP adayına kazandırdınız ne oldu?" diye seslendi.