Berlin Kreuzberg’de Gece Kulübüne El Bombalı Saldırı

Almanya’nın başkenti Berlin’in Kreuzberg semtinde bir gece kulübüne yönelik el bombalı saldırı paniğe yol açtı. Organize suç bağlantısı araştırılan olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Berlin Kreuzberg’de Gece Kulübüne El Bombalı Saldırı
Yayınlanma Tarihi : 16 Aralık 2025 23:25

Berlin polisi, salı günü sabaha karşı 05.00 sıralarında Audre-Lorde-Straße üzerindeki “Sinatra Club 04” adlı eğlence mekânının hedef alındığını açıkladı. Polis sözcüsünün olay yerinde verdiği bilgilere göre, yüzleri kapalı iki kişi kulübün önüne geldi. Şüphelilerin önce mekânın cam cephesini kırmaya çalıştığı, camın yerinden sökülmesinin ardından içeri doğru bir cisim attıkları tespit edildi.

Kısa süre sonra kulüp içinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Güvenlik kaynakları, patlamaya neden olan maddenin el bombası olduğunun değerlendirildiğini bildirdi. Patlama nedeniyle giriş bölümünde ciddi hasar oluştu. İlk anda camlara ateş açıldığı izlenimi veren hasarın, patlamanın etkisiyle meydana geldiği açıklandı.

Mekân boştu, can kaybı olmadı


Saldırının gerçekleştiği sırada kulübün kapalı olduğu ve içeride kimsenin bulunmadığı belirtildi. Bu nedenle olayda yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı.

Olayın ardından Berlin Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) ekipleri bölgede geniş çaplı delil çalışması başlattı. Soruşturmayı yürüten yetkililer, saldırının organize suç çevreleri arasındaki çatışmalarla bağlantılı olabileceğini değerlendiriyor. Bir yetkili, son dönemde organize suç yapıları içindeki hesaplaşmaların giderek sertleştiğine dikkat çekti.

Polis, saldırganların kimliğinin tespiti ve olayın arka planının netleştirilmesi için soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü açıkladı.